STARI DOBRI OSEĆAJ

Penna Bluetooth tastatura je uređaj za sve vrste pametnih telefona koji estetikom podseća na stare pisaće mašine. Svakom kome nedostaje šarm pisaće mašine dok ukucava tekst na novim uređajima, ova tastatura može biti pravi izbor!

 

Ne dešava se često da se hipsterska estetika i funkcionalnost poklapaju, ali i to ponekad može da bude slučaj.

bluetooth tastatura

Jedan od takvih primera gde se savršeno uklapa moderno i retro je Penna Bluetooth tastatura. Ova izuzetna bežična tastatura ima sav šarm starog sveta i gigantskih metalnih pisaćih mašina od 100 tona koje se na kraju pisanja reda oglase sa DING! Iz vremena kada su pisci cepali drva, jeli divljač koju su sami ubili i puštali brade iz drugih razloga a ne da budu ironični.

Proizvođači ovog uređaja su lansirali kampanju za finansiranje u cilju skupljanja 50.000 dolara, što su u vrlo kratkom roku duplirali.

To je verovatno zato što Penna sve radi kako treba, za razliku od ranijeg Hemingwrite sve-u-jednom, starinskog procesora reči koji je, pored uspeha u finansiranju, propao tokom lansiranja.

Umesto da vas tera da koristite zastareli ekran i nepraktične procese čuvanja i sinhronizacije, Penna se uparuje sa postojećim iOS, Android, i Windows pametnim telefonima. Pored toga, uređaju trebaju samo dve AA baterije da radi, a dolazi u crnoj, beloj, rozoj, zelenoj i naravno, boji drveta.

Takođe ima i Macro Bar koji je napravljen da izgleda kao povratna ručica na pisaćoj mašini (ono što kaže DING!). Omogućava vam da aktivirate sačuvanu akciju (enter, backspace, kao i često korišćene reči i fraze).

Možete slobodno da poželite ovaj uređaj, bez da nosite tregere i nove stvari koje izgledaju kao stare stvari, jer je ova naprava zaista funkcionalna i korisna, kažu iz Mashable.com

Penna tastatura je teška 770 grama i košta 99 dolara na Kickstarter-u, a očekuje se da će korisnici moći da je koriste od avgusta.

Izvor: Mondo.rs