IZLET I REKREACIJA

Gornjačka klisura je prirodna atrakcija koju delom svog toga obrazuje reka Mlava. Na suprotnoj strani stenovitih litica klisure nalazi se vrh Ježevac, visine 675 metara, do čijeg se vrha stiže trekingom.

 

Treking vrhovima klisure, vidikovci, obilasci znamenitosti i kupanje u bazenima sa termalnom vodom. Kroz planinsku oblast protiče reka Mlava i u delu svoga toka obrazuje čuvenu Gornjačku klisuru.

gornjačka klisura

Na samom ulazu u klisuru, putnik je zadivljen ostacima manastira Blagoveštenje uzidanog u vertikalne stene. Nedaleko od Blagoveštenja je manastir Gornjak sagraden u 14. veku kao zadužbina Kneza Lazara.

Treking ka vrhu Ježevac do 675 metara nadmorske visine vodi kroz šumske predele, ali i one sa kojih se pruža pogled na suprotnu stranu stenovitih litica klisure. Osim prirodnih bogatstava, ovaj kraj ima prebogatu, ali nažalost, malo poznatu istoriju koja datira još iz 5. milenijuma pre nove ere.

Posle odmora na vrhu, spuštamo se drugom stranom ka manastiru Gornjak. Posle obilaska Gornjaka zaustavićemo se kod Blagoveštenja, a potom nastaviti ka bazenima.

Bazeni su sa termalnom lekovitom vodom i aqua parkom :) na radost dece! Za odrasle informacija da je voda dobra za hronične reumatske, ginekološke i kožne bolesti. Pored više bazena sa toplom vodom nalazi se i bazen sa hladnom slanom vodom. Ukoliko se najavi grupa od najmanje 10 posetilaca, cena grupne ulaznice je 400 din za odrasle.

U sklopu wellness centra nalazi se etno restoran sa nacionalnim jelima.

Polazak iz Beograda u nedelju 7. maja u 7 sati ujutru ispred železničke stanice kod plave lokomotive.

Cena izleta: 1600,oo dinara

Prijave i rezervacije na br. tel. 064 1600-522, vodič: Dragana Rajblović

Za rezervaciju mesta, uplata akontacije je na račun 160-5100101807706-93

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Za bazen – peškir, kupaći kostim, kapu za kupanje ili fen. Sve što nam neće trebati za šetnju ili bazen ostavljamo u busu.

Obući se prikladno pešačenju tj. obuću (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom ili poneti kapu.

O sportskom klubu, ostalim uslugama i biografiji vodiča možete pogledati na sajtu www.alticlub.org.rs

Rezervacije i informacije na tel: 064 1600-522 ili na mail: altionline@gmailcom