„ČUDA SA NEBA“

Ako ste izgubili veru i nadu i potonuli u pesmizam, obavezno pogledajte film „Čuda sa neba“. On će vam vratiti veru u čuda i naterati sve nas da se zapitamo koliko zaista u njih verujemo.

 

Ovo je veoma emotivan film inspirisan istinitom pričom koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Mene svakako nije!

čuda sa neba

„Čuda sa neba“ je film o kome razmišljate i nakon što ga pogledate. Nosi važne pouke o životu. Ja takve najviše cenim. Oni pozitivno utiču na našu ličnost. Doprinose našem duhovnom rastu i razvoju. Čak je i glavna glumica Dženifer Garner (koja tumači Kristi Bim) izjavila da joj je život promenjen tokom snimanja ovog filma. Bog joj je dotakao srce pa i sama posećuje crkvu sa svojim ćerkama.

Ovaj film nas tera da se zapitamo koliko u stvari verujemo u čuda. Šta je sa našim optimizmom? Koliko verujemo u bolje sutra? Koliko je vera zaista važna? Šta je uopšte čovek bez vere?

Čuda sa neba je američki hrišćanski drama film u režiji Patrisije Rigen. Snimljen je po istoimenoj knjizi Kristi Bim. Neki detalji u filmu su izmenjeni u odnosu na knjigu, ali je važno da je priča o strašnoj nesreći i o devojčicinom ozdravljenju nakon nje, zaista istinita. Detalji koji su dodati doprinose dramatičnosti pa smatram da i treba da postoje.

Koja je tema filma? Ovo je priča o devojčici koja pati od retkog poremećaja sistema organa za varenje za koji nema leka. Tren kada doživljava nesreću (pad sa drveta) svakako je najemotivniji, najnapetiji deo filma. Zar će devojčica da umre? Sa nestrpljenjem iščekujemo da saznamo da li će film imati srećan kraj ili ne.

Dok sam gledala film duboko sam se saosećala sa bolesnom devojčicom i njenom majkom. Kajli Rodžers koja je igrala malu Anabel, pokazala je izuzetne glumačke sposobnosti. Jasno je da joj se smeši lepa karijera.

Film je dramatičan, napet, emotivan, tužan. Ne treba da se iznenadimo ako nam i izmami poneku suzu. Radnja je originalna, a pošto znamo da je i istinita to nam pruža još veći ugođaj i budi jače emocije. U filmu je i detaljima posvećena posebna pažnja. Lokacije na kojima je sniman su dobro izabrane. Muzika je odlična i dodatno doprinosi napetosti i uzbuđenju. Izdvojila bih numeru Loss of faith.

Ovo je svakako i priča o snažnoj ljubavi majke prema detetu, koja će učiniti sve što može da spase svoje dete čak iako se čini da je sve izgubljeno. Dirnuće nas njena bol i njena želja da pomogne bolesnom detetu. Dženifer Garner je odlično odigrala svoju ulogu majke, što me i nije iznenadilo jer je ona zaista dobra glumica (koju inače najviše pamtim po njenim ljubavnim filmovima i komedijama, a i u ovom žanru je pokazala koliko je izuzetna). Zanimljivo je da Dženifer i fizički liči na pravu Kristi.

Da je ovaj film odličan svedoče i dve nominacije za nagradu i jedna osvojena nagrada. Kritičari ga različito ocenjuju, a na vama je da ga i sami pogledate i date svoj sud. Pa, šta čekate?

Autor: Marina Puzić