REGIONALNI MUZIČKI SPOJ

Regionalni muzički festival Demofest opet je u misiji povezivanja ex-Yu zemalja. Ovog puta rezultat je fantastična pesma „Ne odustajem“ koja je nastala kao plod saradnje dva autorska benda: M.O.R.T. iz Hrvatske i ZAA iz Srbije!

 

Zahvaljući Demofestu, dva benda su napravila prvu zajedničku pesmu pod nazivom „Ne odustajem“, za koju je snimljen i prateći video-spot. Numera „Ne odustajem“ kombinuje sirovu pank rok energiju po kojoj je M.O.R.T. poznat, sa duvačkim i ska elementima grupe ZAA, obogaćenim raskošnim vokalom Sanje Vučić iz ovog benda.

ne odustajem

I pesma i spot su snimani u Banjaluci. Podsećamo, ZAA i M.O.R.T. su dobitnici nagrada Demofesta, a važe za veoma uspešne bendove čije vreme tek dolazi.

Takođe, pesma „Ne odustajem“ nastala je u čast 10. rođendana Demofesta, koji će se slaviti uz podršku Nektar piva, i kompanija m:tel i Huawei, a tu je da podseća sve da ovaj festival već deceniju ne odustaje od ideje da predstavi autorske bendove celog regiona, koji mogu nadglasati šund i kič.

Video-spot sniman je u delu industrijske zone Banjalučke pivare uz pomoć Bokserskog kluba „Slavija“, a predstavlja članove grupa u borbenom i motivacionom duhu, o čemu govori i spomenuta pesma. Takođe, poruka pesme se potpuno uklapa u viziju i ideju Demofesta da se treba voditi isključivo kvalitetom i nikada ne odustajati od svojih snova.

„Mislim da smo uradili odličan posao kada je u pitanju spajanje zvuka naša dva benda, s obzirom da smo na raspolaganju imali svega nekoliko dana za snimanje pesme. Osnovna ideja je bila da se naprave međusobne obrade pesama bendova, ali smo kasnije sa predstavnicima festivala odlučili da napravimo pesmu od nule. Ostalo se ‘napakovalo’ samo po sebi, uz nesebičnu pomoć Demofesta, koji nas je povezao. Ovo je svakako moment u karijeri kad osetiš katarzu 12 ljudi, ono što rastafarijanci zovu ‘One Love'“, kažu iz ZAA.

„Pre Demofesta M.O.R.T. je bio na bezglavoj turneji po bespućima bivše države, a nakon što smo pobedili dobili smo priliku da tu turneju ne zaustavimo nikad. To prijateljstvo između Demofesta i M.O.R.T-a od tada raste iz dana u dan, toliko da smo imali priliku uraditi zajedničku pesmu sa bendom ZAA za Demofest. Hvala mu na tome“, navode iz grupe M.O.R.T.

Spot potpisuje produkcijska kuća Bosonoga iz Banjaluke, a za režiju je bio zadužen Saša Hajduković.

Snimanje, miks i produkciju uradio je Ninoslav Tiki Dobrijević (Digital Boyler Studio), dok iza masteringa stoji Marthin Klein (MK studio).