MUKE ODMALENA

Teško, traumatično detinjstvo obeležava osobu za ceo život. I pored kasnijih velikih uspeha i podviga, patnje koje se iskuse tokom najosetljivijeg perioda života jednog bića ostaju ucrtane zauvek. Mučni momenti od malih nogu nisu mimoišli ni pojedine velike filmske zvezde.

 

Izgled, bogatstvo, uspeh, slava i moć – sve to poseduju popularne holivudske zvezde. Ipak, kao i obični ljudi, neke od njih nisu oduvek živele srećnim životom. Brojne zvezde Holivuda imale su teško i nesrećno detinjstvo, koje ih je i pored glamura koji ih je pratio kroz život, obeležilo na neki način.

traumatično detinjstvo

Ipak, iako su imalie teško detinjstvo, holivudske zvezde poput Rite Hejvort, Marlona Branda, Sofije Loren, Čarlija Čaplina i Odri Hepbern pokazale su da se preko trnja može stići do zvezda. Uprkos raznim preprekama, postigle su svetsku slavu i to ih čini još većim zvezdama.

Rita Hejvort

Rita je bila poznata američka glumica. Ona je holivudska zvezda sa jednom od najtragičnih sudbina. Njen otac bio je plesač i želeo je da i ona postane slavna plesačica. Nastupala je zajedno sa njim i on ju je predstavljao kao svoju ženu. Ono što se događalo iza scene jeste da je on Ritu seksualno zlostavljao. Majka je pokušavala da je zaštiti tako što je noću odlazila da spava sa njom, ali njen otac je ipak pronašao načina da nastavi sa zlostavljanjem.

Sa osamnaest godina pobegla je od kuće i udala se za dosta starijeg čoveka. On je u njoj video samo dobru investiciju. Bio je nasilan i sklon preteranoj kontroli.

Zbog teškog detinjstva, Rita je izrasla u u nesigurnu, posesivnu devojku ekspolozivne naravi. Odala se i alkoholu. Udavala se pet puta i svi brakovi su joj propali. Muževi su je tukli i varali. Umrla je od Alchajmera.

Marlon Brando

Bio je američki filmski glumac. Majka mu je bila alkoholičarka i više je volela da pije nego da se brine o deci. Dobijali su i pozive iz policije da dođu po nju kada se opijala u gradu.

Otac ih je finansirao, ali je bio hladan i suzdržan čovek. Nikada mu nije udelio kompliment, samo ga je kritikovao. Kada je imao 11 godina roditelji su mu se razveli.

Sofija Loren

Sofija Loren je jedna od najpoznatijih italijanskih glumica. Njeni roditelji se nisu venčali iako su imali dvoje dece, a to je bilo skandalozno u to vreme u katoličkoj Italiji. Zvali su je kopile.

Detinjstvo je provela u teškom siromaštvu. Delila je sobu sa još njih osmoro. Bila je jako mršava. Osim toga, još kao devojčica gledala je kako nemački vojnici pucaju u ljude po ulicama. To je za svakog, a posebno za dete, veoma traumatično iskustvo.

Sa 14 godina postala je neverovatno lepa. Dobila je filmske uloge u Rimu i tako izdržavala porodicu. Ostalo je istorija…

Čarli Čaplin

Jedan od najvećih komičara svih vremena nije imao lako detinjstvo. Majka mu je bila pevačica. Imao je još dva polubrata. Jednom prilikom je izjavio da nije siguran čak ni ko mu je otac (majka mu je bila sklona prostituciji).

Živeli su u siromaštvu. Bio je u domu za nezbrinutu decu, a majka dugo nije došla da ga obiđe, što ga je veoma povredilo. Majka je počela i da pokazuje znake mentalne bolesti i doživela je nervni slom.

Čarli je postao član jedne muzičko-pozorišne trupe, a u osmoj godini počeo i da nastupa.

Odri Hepbern

Lepoj engleskoj glumici i modelu roditelji su se razveli kada je imala samo 6 godina. Otac je otišao i ona je to teško podnela. Tokom rata brinula se da li je živ. Bio je nacistički simpatizer.

Za vreme rata je teško živela, u krajnjem siromaštvu. Bolovala je i od anemije i bolesti organa za disanje. Otišla je u Norvešku, a i tamo ju je zadesio rat. Kada je shvatila šta je prava patnja, postala je borac za ljudska prava.

Autor: Marina Puzić