Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Preporuka

„Čobanski dani“ u Kosjeriću od 14. do 16. jula

DANI TRADICIJE I KULTURE

Trideset sedmi po redu „Čobanski dani“ u Kosjeriću održaće se od 14. do 16. jula. Sve posetioce ove tradicionalne manifestacije očekuje bogat program koji promoviše negovanje narodnog stvaralaštva i nasleđa.

 

„Čobanski dani“ u Kosjeriću su tradicionalna, zvanično priznata i afirmisana manifestacija koja se održava u danima oko Petrovdana i Pavlovdana. Ove godine su to petak 14, subota 15. i nedelja 16. jul. Značaj održavanja manifestacije je u podsticanju, negovanju i promociji izvornog narodnog stvaralaštva.

čobanski dani

Već više od tri i po decenije Čobanski dani okupljaju veliki broj učesnika i posetilaca, čuvajući od zaborava narodno blago. Nekad su brdom odjekivali zvuci svirala i dvojnica, a iz mnogobrojnih grla orile se narodne pesme iz svih krajeva. I sada, u našem lepom Kosjeriću, pokušaćemo da po 37. put dočaramo lepotu i duhovno bogatstvo našeg naroda.

Okosnicu programa čine:

  • Staro pevanje u Srba,
  • Vredne ruke (ručni radovi),
  • Zlatne ruke (tradicionalna jela),
  • Čobanske sportske igre i
  • Izbor najlepše čobanice i čobanskog para (svi ovi segmenti su takmičarskog karaktera)

Folklorne igre domaćih i gostujućih KUD-ova su revijalnog karaktera, a Defile učesnika predstavlja jedan od najlepših momenata ove turističko-kulturne manifestacije.

Prateći deo programa čine izložbe, prodaja suvenira, zabavni sadržaji za najmlađe, poetsko-muzičke večeri i koncerti.

Ove godine nastupaju:

The Bestbeat – The Beatles tribute band (petak),

Jelena Tomašević (subota) i

Trubački orkestar Slobodana Nikitovića (nedelja).

Na poetsko-muzičkoj večeri “Oktave leta” (petak) ugostićemo Dragana Jovanovića Danilova i Andrijanu Videnović.

Gosti iz bratskih nam Kosijera iz Crne Gore (odakle su stigli prvi doseljenici u Kosjerić) takođe će uzeti učešće u programu.

“Čobanski dani” su istovremeno i prilika za uspostavljanje partnerskih, prijateljskih, kulturnih, privrednih i turističkih veza među gradovima, selima, privrednim subjektima, kao i među ljudima.

Pozivamo Vas da nam se pridružite kao gosti, učesnici, partneri, sponzori ili na neki drugi način i time doprinesete afirmaciji pravih vrednosti. Uvereni smo da će “Čobanski dani”, kao i do sada, opravdati sva vaša očekivanja.

Kompletan program trodnevne manifestacije možete pogledati OVDE

Dobrodošlicu vam žele:

Snežana Joksimović, v.d. direktora Turističke organizacije Kosjerić

Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Proktomed Dr Milena Šćepanović oglas sideba baner
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter