MEKSIČKE ĆUFTE

Pikantne meksičke ćufte su specijalitet iz ove daleke zemlje, u kom se nalazi sve ono što latinoamerikanci veoma vole – kukuruz, pasulj i meso. Naravno, ljute papričice su neizostavne u meksičkoj kuhinji, pa tako i kod ovog ukusnog jela.

meksičke ćufte

Sastojci:

300 grama mlevenog junećeg mesa
1 glavica luka
100 grama zrna kukuruza
1 češanj belog luka
1 jaje
100 grama crvenog konzerviranog pasulja
peršun
2 kašike mešavine začina
500 grama paradajz pirea
1 sveža zelena ljuta paprika
ulje
1 goveđa kocka za supu
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Sitno iseckamo glavicu luka i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. U šerpu na šporetu sa 500 mililitara vode dodamo paradajz pire. Češanj luka i ljutu papriku sitno isečemo i dodamo u šerpu. Dodamo i kocku za supu. U dublji sud stavimo mleveno meso i dodamo isprženi luk. Potom u sud dodamo 70 grama kukuruza i konzervirani pasulj. Začinimo mešavinom začina, posolimo i pobiberimo. Polupamo jaje, dodamo u sud i rukom mesimo smesu. Nauljenom kašikom uzimamo od smese i pržimo čufte u drugom tiganju sa zagrejanim uljem. Kad porumene, vadimo ćufte na tanjir.

Mešamo žicom paradajz sos u šerpi, a zatim dodamo ispržene ćufte. Kad sos dobije potrebnu gustinu, sklonimo šerpu sa šporeta, izvadimo ćufte i poređamo na činiju za serviranje. Prelijemo paradajz sosom i poslužimo toplo.

Prijatno!