PITA SA BELIM GROŽĐEM I VOĆNIM PRELIVOM

Verujemo da vam ovo zvuči više nego iznenađujuće, ali da, moguće je da iz vaše rerne „iskoči“ i pita sa belim grožđem, kojom ćete oduševiti svoje goste i ukućane. Hrskava poslastica obradovaće sve, budite spremni na sečenje repete, a ako pretekne za sutradan, ohlađena u frižideru još je boljeg ukusa.

pita sa belim grožđem

Sastojci:

500 grama kora za pitu
200 grama mlevenih oraha
1 limun
1 kilogram belog grožda
2 jaja
200 grama šećera
1 kafena kašika cimeta
1 vanilin šećer
200 mililitar ulja
voćni preliv

Način pripreme:

Tepsiju za pečenje obložimo aluminijumskom folijom. Sklonimo peteljke i zrna grožđa, pa stavimo u tepsiju. Poprskamo sa 150 grama šećera. Pečemo 30 minuta na 220 stepeni. Izvadimo tepsiju iz reme, rešetkastom kašikom izvadimo grožđe i stavimo u dublji sud. U sud dodamo mlevene orahe, 50 grama šećera, 100 mililitara ulja, vanilin šećer i cimet. Dodamo sitno narendanu koru limuna. Polupamo jaja i izmutimo viljuškom. Potom jaja dodamo u sud i sjedinimo sastojke kašikom.

U tepsiju za pečenje stavimo dve kore. Na njih nanesemo fil. Ponovo nanesemo dve kore i filujemo. Ponovimo postupak dok ne potrošimo fil i kore. Ređanje završimo sa dve kore. Sečemo pitu na parčiće i poprskamo ih preostalim uljem. Pečemo 25 minuta na 180 stepeni. Serviramo pitu i prelijemo je nekim voćnim prelivom. Naša preporuka je fantastični, 100 odsto prirodni preliv od aronije, čiji je spoj sa belim grožđem pun pogodak!

Prijatno!