DESET SENDLEROVIH

Adam Sendler je jedan od najangažovanijih holivudskih komičara već godinama. Ipak, komedije Adama Sendlera često su jednako i hvaljene i osporavane. Smatramo da se u njegovoj bogatoj filmografiji može izdvojiti 10 najsmešnijih ostvarenja.

 

Adam Sendler, poznati glumac i komičar, osvojio je brojne nagrade za izvanrednu glumu, a našao se 2014. godine čak i na Forbsovoj listi najpreplaćenijih glumaca Holivuda.

komedije adama sendlera

Svojim specifičnim humorom, Adam Sendler filmsku publiku već godinama unazad ne ostavlja ravnodušnom, pa ga ili smatraju vrhunskim komičarem ili glumcem koji na veoma primitivan način tumači svoje uloge u filmovima loših scenarija.

Bilo kako bilo, naša je preporuka da obavezno pogledate sledeću listu njegovih 10 najuspelijih komedija i pronađete neku koja će vas nasmejati do suza.

  1. Happy Gilmore (Hepi Gilmor) je američka sportska komedija iz 1996. godine. Režirao je renomirani Denis Dugan, poznat po kvalitetnim serijama u rezimeu, kao što su Ali Mekbil i Čikago Houp. U glavnim ulogama su Kristofer Mekdonald i Džuli Bouen. Film je dobio MTV nagradu za najbolju filmsku tuču. Pogledajte ga i otkrijte zašto je dobio ovu nagradu!

Film je pun neverovatnih dosetki, uz koje ćete se slatko nasmejati. Glavna zvezda ove komedije je upravo Adam Sendler koji glumi Hepija Gilmora, čoveka koji sanja o tome da postane profesionalni igrač hokeja na ledu i slučajno otkriva da je snaga njegovog hokejaškog udarca jednaka početnom udarcu – od neverovatnih 400 jardi – u golfu.  Ironija je što Hepi nije toliko srećan, jer ima eksplozivnu narav. Penzionisani golfer Čabs i novinarka Virdžinija pomažu mu da usavrši igru i obuzda svoju narav.

  1. Big Daddy (Mali diktator) je američka komedija iz 1999. godine ponovo u režiji Denisa Dugana. U glavnim ulogama su Kol Spraus, Dilan Spraus, Džoi Loren Adams, Džon Stjuart i Rob Šnajder.

Adam Sendler je uglavnom zapamćen po grubim, drskim i bizarnim nastupima, ali u ovoj sjajnoj porodičnoj komediji o neobičnom usvajanju, talentovani Sendler ima priliku da pokaže i svoje nežnije lice. Njegova genijalnost vidljiva je u svakom trenutku ove odlične komedije koja na domišljat način spaja humor i melodramu. Humor u filmu prilagođen je svim uzrastima, iako će posebno oduševiti decu. S razlogom je Sendler dobio nagradu baš po izboru dece za omiljenog filmskog glumca u ovom filmu, a ovaj film nagradu po izboru dece za omiljeni film.

Film je u stvari krajnje zanimljiva priča o tridesetdvogodšnjem Soniju Kufaksu, čoveku koji celog života izbegava odgovornost. Međutim, kada ga devojka napusti zbog starijeg čoveka, on odlučuje da odraste. Usvaja petogodišnjeg Džulijana nadajući se da će time zadiviti svoju bivšu i pokazati joj da je napokon zrela ličnost. Ali jednom usvojeno, dete više ne može biti vraćeno. Soniju sleduje niz vratolomnih zavrzlama.

  1. Billy Madison (Bili Medison) je američka komedija iz 1995. godine u režiji Tamre Dejvis. Glavne uloge tumače Deren MekGevi, Bridžit Vilson, Bredli Vitford, Džoš Mostel.

Sendler glumi Bilija, infantilnog sina bogatog hotelijera. Da bi preuzeo kontrolu nad porodičnim multimilionskim biznisom, on mora da dobije opkladu da može za šest meseci da završi celu osnovnu školu – svih 12 razreda. Činjenica da je on beznadežni šmokljan koji je i prvi put jedva završavao razrede nimalo mu ne ide na ruku.

  1. The Waterboy (Vodonoša) je još jedna sportska komedija iz 1998. godine. Režirao je Frenk Korači, a u glavnim ulogama su Henri Vinkler, Keti Bejts, Džeri Rid i Faruza Bolk.

Zahvaljujući ovoj urnebesnoj komediji Sendler se vinuo do samog holivudskog vrha. Nije zanemarljiva ni uloga Keti Bejts u filmu. Ona odlično glumi ekscentričnu, previše zaštitnički nastrojenu majku.

Adam Sendler glumi socijalno neprilagođenog mladića po imenu Bobi Bušej koji zaostaje za svojom generacijom živeći s majkom, staromodnom domaćicom, bez oca i radivši vrlo diskriminišući posao vodonoše za lokalni fudbalski klub. Bori se sa svojim zaostatkom i pokušava da bude što popularniji. Da li u tome i uspeva saznajte i sami – pogledajte ovu sjajnu komediju!

  1. The Longest Yard (Zatvorski krug) je sportska komedija iz 2005. godine u režiji Pitera Segala. Glavne uloge poverene su Bertu Rejnoldsu i Krisu Roku.

Ovaj film je obrada istoimenog filma iz 1974. godine u kom je glavnu ulogu igrao Bert Rejnolds. Zanimljivo je da Bert Rejnolds igra i u ovom filmu sa Adamom Sendlerom. Glumi legendarnog trenera Nejta.

Gledajući ovu uzbudljivu komediju shvatićete da zapravo simpatišete fudbalski tim zatvorenika, sastavljen od prestupnika.

Sendler glumi Pola Krua, bivšu zvezdu američkog fudbala. On završava u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju. Dobija zanimljivu ulogu da zabavlja osoblje zatvora tako što trenira grupu zatvorenika za utakmicu protiv zatvorskih čuvara. Pridružuju im se i legendarni trener Nejt i zatvorski domar. Ovo je utakmica za pamćenje i ne smete je propustiti!

  1. 50 First Dates (50 prvih sastanaka) je ljubavna komedija iz 2004. godine, u režiji Pitera Segala. Dru Barimor i Rob Šnajder su se, između ostalih, našli u glavnim ulogama. Ovaj film dobio je nagradu za omiljeni film za ljubavni sastanak.

Pokazalo se da su Adam Sendler i Dru Barimor odličan spoj, jer su osvojili MTV nagradu za najbolji duo na velikom platnu i nagradu po izboru publike za najbolju hemiju na velikom platnu.

U ovoj interesantnoj ljubavnoj priči Sendler glumi Henrija, a Dru Barimor Lusi. Henri, koji živi bezbrižnim životom na Havajima, ima zanimljiv hobi. On slama srca turistkinja koje traže ljubavnu romansu te ih nakon provedene noći ostavlja. Jednoga dana upoznaje lepu Lusi koja nije kao ostale njegove devojke. Shvata da ukoliko želi Lusi mora je iskreno i bez muljanja šarmirati i osvojiti. Problem je što ona ima kratkoročno pamćenje. Kako će je naterati da se zaljubi u njega? Pogledajte film i to ćete otkriti!

  1. Grown Ups (Matorani) je komedija novijeg datuma, iz 2010. godine, u režiji već pomenutog Denisa Dugana. U glavnim ulogama našli su se Kevin Džejms, Selma Hajek, Rob Šnajder i Kris Ros. Ovaj film je sasvim zasluženo dobio nagradu po izboru publike za omiljenu komediju.

Grupa najboljih komičara današnjice okupila se na jednom mestu kako bi snimili ovu komediju o petorici prijatelja koji se ponovo sreću posle mnogo godina na sahrani njihovog nekadašnjeg košarkaškog trenera. Nastavljajući tamo gde su stali, shvataju da starenje ne znači isto što i odrastanje. Starost je ono što ih čeka, a niko u kući na jezeru ne želi da odraste.

  1. Little Nicky (Mali Niki) je fantastična ljubavna komedija iz 2000. godine u režiji Stivena Brila. Glavni protagonisti su Stiven Bril i Tim Herlihi. Film je totalni promašaj, a ipak se našao na ovoj listi. Sendler je čak dobio i nagradu za najgoru imitaciju akcenta u filmu!

Mali Niki (Adam Sendler) živi u paklu i obožava metal muziku. On je stidljiv, nespretan, ali dobroćudan momak koji živi sa ocem, gospodarom pakla, i dva starija brata koji su zli i okrutni, potpuno suprotni Nikiju. Kada Nikijev otac objavi da će i sledećih hiljadu godina vladati paklom umesto da izabere svog naslednika, njegovi stariji sinovi pobesne i kreću u Njujork da stvore svoj pakao.

  1. The Wedding Singer (Svadbeni pevač) je ljubavni film iz 1998. godine u režiji Frenka Koračija. Ekipu filma čine Dru Barimor, Aleksis Arket i Tim Herlihi. Adam Sendler i Dru Barimor dobijaju i MTV filmsku nagradu za najbolji poljubac u filmu.

Ovaj film je povratak u vesele osamdesete. Podsetiće nas na nezaboravne muzičke hitove. Ipak, u osnovi filma je jedna romantična ljubavna priča koja će vas raznežiti.

Sendler odlično glumi romantičnog gubitnika Robija, kog verenica ostavlja pred oltarom, jer ne želi da se uda za čoveka sa neisplativim poslom. Utučeni Robi počinje da upropašćava tuđa venčanja. Upoznaje Džuliju (Dru Barimor), simpatičnu konobaricu kojoj je potrebna pomoć oko organizacije njenog venčanja. Ona nekako uspeva da se probije do emotivno urušenog Robija i on se brzo zaljubljuje u nju, iako ona treba da se uda za drugog.

  1. Click (Klik) je fantazija i drama film iz 2006. u režiji Frenka Koračija. U glavnim ulogama našli su se Kejt Bekinsejl, Kristofer Voken i Kejt Kasidi. Film je dobitnik nagrade po izboru publike za omiljenu komediju.

Ovaj film je veoma poučan. Ako ste zanemarili porodicu zbog posla, obavezno ga pogledajte i shvatićete koje su prave zivotne vrednosti, jer „Klik“ može da vas vrati na pravi put.

Arhitekta Majkl (Adam Sendler) vodi tipičan život porodice srednje klase sa svojom dražesnom i lepom ženom, sinom i kćerkom i svojim roditeljima koji stalno navraćaju. Međutim, on je radoholičar i stalno je pod stresom. Posao mu je prioritet. Kupuje univerzalni daljinski upravljač. Zbog prekomernog korišćenja, on izgubi kontrolu nad svojim životom te sad upravljač upravlja njime. Postaje svestan vrednih delova svog života koje je radeći propustio te na kraju života zaključi da je porodica uvek na prvom mestu.

Autor: Marina Puzić