KAKO SE ODLUČITI ZA NAJBOLJI?

Samonaduvavajući Lenjivac dušek polako osvaja naše tržište i srca pravih zaljubljenika u opušteno uživanje na bilo kom mestu. O njemu smo već pisali, a sada vas upoznajemo sa njegovim kvalitetom, materijalima od kojih je izrađen i cenom. Takođe, saznajte i kako da izaberete najkvalitetniji iz ponude koja je sve veća!

 

Evo još jedne zanimljive priče o Lenjivcu dušeku! U prvom tekstu smo govorili o tome kako ovaj simpatični proizvod funkcioniše i da li je zaista koristan. Hajde sada da obratimo pažnju na još neke interesantne činjenice!

lenjivac dušek

Pošto je prošlo neko određeno vreme, na našem tržištu se pojavilo više radnji koje prodaju Lenjivac dušek. Ovom prilikom, potencijalnim kupcima ukazaćemo na određene činjenice o kojima treba da vode računa pri izboru dušeka.

Lenjivac dušek izrađuje se od više vrsta poliestera, za koji znamo da je kao materijal manje ili više čvrst i vodootporan. Interesantan je podatak da se za proizvodnju jednog Lenjivca potroši oko 5 metara materijala. Ipak, suština cele priče se krije u ovome: manje ili više čvrst i vodootporan! Takođe, tu su konac koji se koristi i patent za zatvaranje. Ono na šta morate obratiti pažnju je čvrstina dušeka koja se ogleda u debljini materijala ili, da budemo precizniji, u njegovoj gustini.

Ovde vas nećemo upoznavati sa gomilom podataka za svaki materijal koje svako može pronaći na Wikipediji, ali vam savetujemo da ne žurite sa kupovinom! Dobro se raspitajte šta kupujete, pogledajte sve opcije koje su vam na raspolaganju, pogledajte proizvod uživo ako je to moguće, informišite se o proizvodu na internetu, pogledajte sve video klipove koji su dostupni i postavljajte konkretna pitanja prodavcu.

Kada postavljate pitanja o proizvodu pokušajte da budete praktični. U zemlji u kojoj živimo, ili bolje reći u svetu u kome živimo, nemojte uvek obraćati pažnju na formalne stvari, pogotovo kada je u pitanju proizvod za zabavu. Znači, raspitajte se o debljini, težini, pitajte prodavca da li ima iskustva u korišćenju (verujte, svaki prodavac ga je probao), da li može da se održava/pere nekim sredstvom, šta se dešava ako se proizvod probuši, da li postoji način da se Lenjivac dušek “izleči”?

lenjivac moto trka

Drugi sede, mi ležimo… i gledamo moto-trke

Informacije tipa „da li ima garanciju ili deklaraciju“ i tome slično neće vam mnogo pomoći. Svaki proizvod od poliesterskih materijala može da se probuši i ošteti, pitanje je samo kolika je sila ili temperatura potrebna da se to uradi, a to zavisi od gore pomenutih karakteristika. Poslednje što želite je da umesto da se zabavljate gubite vreme na vraćanje proizvoda i raspravljate se sa bilo kim zato što se niste dobro informisali i nemate realnu predstavu o proizvodu.

Svi Lenjivci su uglavnom uvezeni (neki se i ovde proizvode) i prošli su carinsku kontrolu, vrlo često i labaratorijsku i to uvek imajte na umu – znači da su ipak prošli određenu kontrolu!

Sledeći korak je da uporedite cenu sa onim što vam se nudi zauzvrat!

Pošto se Lenjivac dušek prodaje svuda po svetu, a proizvodi uglavnom u Kini, svaka teorija o originalu proizvoda propada. Ne zamarajte se time i ne gubite vreme uzaludno nego ga utrošite tako što ćete se informisati da li firma od koje ga kupujete postoji zvanično, da li je neko već kupio Lenjivca od nje i po kojoj ceni i kakvog je kvaliteta. To uvek možete uraditi na internetu tako što ćete proveriti podatke na APR-u, a zatim postavite pitanje i na Facebook-u, Instagramu ili nekoj drugoj socijalnoj mreži o iskustvima onih koji su ga kupili – jer kako kaže ona naša narodna: “Dobar glas se daleko čuje!” Nemojte potpadati pod uticaj teorije kako su “ovde svi lopovi i svi hoće samo da otmu nešto”.

Cena bi u principu trebalo da odgovara kvalitetu. S obzirom na to da je ovaj proizvod prilično nov na našem tržištu, trebaće malo vremena da se ustanovi šta je šta i ko je ko!

Naše iskustvo je da, pošto smo isprobali lenjivac dušek od više različitih dobavljača, najveću šansu treba dati online prodavnici http://penashop.rs/product/samonaduvavajuci-lenjivac/ Za pristojnu cenu (2.800 RSD), dobije se dušek koji je napravljen od čvrstog poliesterskog materijala, prijatnog na dodir, prošivenog kvalitetnim koncem koji se koristi u proizvodnji opreme za zahtevne sportove kao što su planinarenje, jedrenje, alpinizam itd. Podnosi težinu do 200 kilograma. Patent za zatvaranje je od kvalitetnog ripsa i čvrste kopče za zatvaranje. Testirali smo ga i uskoro ćete moći da vidite kako smo ga sve “mučili”. Takođe, ukoliko ste iz Beograda, proizvod možete probati u caffe baru „Režiser“ na Adi.

Zato proverite nekoliko opcija i nemojte da vas “ponese” samo to što je negde jeftinije. Kao i kod svega pokušajte da pronađete adekvatno rešenje i kupite Lenjivac dušek koji će vam poslužiti nekoliko sezona!