OMLET S PEKMEZOM

Kajgana uz puni ukus domaćeg dobro ukuvanog džema izgleda kao doručak koji se servira samo na specijalnim mestima i u isto takvim prilikama. Omlet s pekmezom morate probati ako do sada niste, jer nema šanse da ostanete razočarani ovim spojem boljim od palačinaka.

omlet s pekmezom

Sastojci:

5 jaja
pola kutije slatke pavlake
3 kašike šećera
malo soli
jedna kašičica limunove kore
60 grama brašna
maslac
pekmez od jagoda ili kajsija

Način pripreme:

Odvojte belanca i žumanca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Posebno umutite slatku pavlaku. U trećoj posudi dobro ulupajte žumanca sa šećerom, dodajte malo soli i limunovu koru. Postepeno dodajte brašno ne prestajući sa mešanjem. Dodajte zatim belanca, pa šlag, neprestano mešajući drvenom varjačom.

Sipajte omlet u prethodno puterom namazan tiganj i pecite ga u srednje zagrejanoj rerni. Kad se omlet „uhvatio“, izvadite ga iz rerne i prebacite ga na parče aluminijumske folije. Debelo ga premažite pekmezom, pa ga uvijte uz pomoć folije. Stavite ga u tepsiju koja ide u rernu, pospite šećerom i vratite u rernu na desetak minuta.

Kada omlet bude gotov, možete ga po želji ukrasiti želeom, kandiranim voćem, bademom ili jednostavno ga posuti prah šećerom.

Ukoliko nemate pravi pekmez ili se odlučite za neki drugačiji ukus kojim biste obogatili ovaj omlet, preporučujemo jedinstveni nadev od aronije na domaćem tržištu, koji je visokog kvaliteta i odličnog ukusa.

Prijatno!