43

Četrdeset tri nije broj godina koje si ostavila iza sebe, već sreće koja te donijela do ovog trena i nosi te ka sutra. Razotkrij sebe da te svjetlost obiđe da ne budeš hrana demonima.

 

Zavoli vrijeme. Zavoli ovaj dan što ti je Bog nekim čudom dao. Tebi, meni svima nama. I godine, koje su za tobom i godine koje su ispred tebe. Sve je čudesni dar prirode, zato prigrli život jako, tako jako kao majka dijete da ga nikad ne ispustiš da prođe tek pored tebe. I onda pusti život da živi bez zamki bez oklijevanja bez straha. Neće ovog trenutka više biti, doskočio mu tren iz vječnosti i uzeo za sva vremena.

četrdeset tri

Četrdeset tri je samo broj. Broj godina, koje su prošle. Ali su tu u tvojim venama, u tvojim zjenama. Svemir čitav živi u tom broju. Zato biraj ljubav i sve što nosi sa sobom, biraj voljeti jer to znači da si živa, da voliš Boga u sebi, u svima. Sve tragove tužne jedan zrak ljubavi u stanju je da pobriše pa kako onda ne voljeti život?

Zavoli sve svoje prošle i buduće godine, sve više sve jače, jer samo život može vratiti ljubav sreću, nadu.

Zagrli dane, i prošle i buduće u najlepšu haljinu boje jutra i sunca ih presvuci, i bez straha, zakorači u novu osobu.

I teške dane zavoli jer u njima je često skrivena istina. Prigrli snažno svakidašnjicu ovog vremena, ljubi svim srcem jutro svakog dana, jer to je još jedna šansa za tebe, šansa za sve ono što nisi uradila, a želiš, sputali te tuđe misli i grijesi, i ti žutiš u tami drugih bića i ne živiš nego proživljavaš tuđe želje. Tren kada počneš da mrziš sebe zbog izgubljenih nadanja, zbog utrnulih želja i sreće, je tren kada se tvoje biće probudi da ti lupi šamar zbog gluposti i stida, kada te svaka ćelija tvoga bića pita šta si učinila sa životom do sada? Jesi li pronašla svoju sreću, svoj lik u gralu života, ili si prostrujala u bezdan istopila se u svakidašnjici? Smeta li ti to što ćeš čitav dan jesti i piti bez trunke i griže savjesti da li si danas uspjela da daš sve od sebe da upotpuniš ovaj Bogom dani dan, koji nestane kao tren i prohuja poput misli ako ga ne pretekneš svojim stvaranjem, svojim bivstvovanjem. Ustani i kreni! Živi uči stvaraj i zavoli svaki tren i prošli i budući, u prošlim se krije istina za buduće dane… zato voli svakoga trena ne isto ne manje nego više i više da se muza tvoje sreće ne pokida rano, prerano. Idi sada.

Četrdeset tri nije broj godina koje si ostavila iza sebe, već sreće koja te donijela do ovog trena i nosi te ka sutra. Razotkrij sebe da te svjetlost obiđe da ne budeš hrana demonima. Svaki rad je činjenje i stvaranje, u radu se stvara život, temelj za novu platformu svemira, temelj za ljubav, veru i nadu, zato je svaki rad Bogu ugodan jer otvara polje novih nada i mogućnosti. Zavoli rad do besvijesti do poslednje kapi krvi i znoja jer u tome ćeš naći sreću za buduća pokoljenja. Četrdeset tri je broj sreće.

I dvadeset je broj sreće, i trideset i pedeset… važno je da shvatiš.