POTVRDA AUTENTIČNOSTI

Sjajna vest za sve vlasnike Apple proizvoda je da je ova telekomunikaciona korporacija omogućila registrovanje uređaja sa telefonskog broja iz Srbije.

 

Jedna lepa novost za sve vlasnike iPhone telefona, Mac mašina i ostalih Apple-ovih proizvoda stiže nam iz Kupertina, grada odakle je jedan od najvećih savremenih IT giganata.

registrovanje uređaja

Naime, kompanija Apple je sredinom avgusta ove godine omogućila da se pozivni broj za Srbiju unese u polje za dvofaktorsku identifikaciju/autentikaciju na svim svojim uređajima, uključujući i veoma popularne iPhone telefone.

Na ovaj način moguće je registrovati Apple-ove uređaje na broj telefona iz Srbije.

Ovo je veoma značajna vest za sve vlasnike i ljubitelje Apple-ovih proizvoda i to na više nivoa, a svakako je ključna prednost puna upotrebljivost uređaja i korišćenje svih servisa.

Do pojave mogućnosti autentifikacije svi vlasnici proizvoda sa znakom jabuke u Srbiji godinama su se snalazili na različite načine kako bi svoje proizvode učinili maksimalno funkcionalnim i upotrebljivim. Gotovo čitavu jednu deceniju su se prijavljivali navodeći fiktivnu adresu u Americi i zemljama koje Apple prepoznaje. Međutim, to nije donosilo punu funkcinalnost proizvoda jer kreditne kartice sa ovih prostora nisu mogle da se koriste.

Poslednjih godina aktivacije su uglavnom realizovane preko Hrvatske, što je otvaralo mogućnost kupovine aplikacija, jer je domaće platne i kreditne kartice moguće koristiti u toj zemlji. Šta je sledeći potez najvećeg IT giganta na svetu, bar kada je Srbija upitanju, ostaje da se vidi.

Autor: Julijana Vincan