DŽONI DEP I NJEGOVIH DESET FILMOVA

Spada u harizmatične glumce, koji ima ogromnu publiku širom sveta. Ne sumnjamo da su filmovi Džonija Depa već odavno našli mesto u listi obaveznih stvari koje svaki filmofil mora da pogleda za života, ali mi smo ipak izdvojili 10 fantastičnih dela sedme umetnosti u kojima ovaj američki srcelomac apsolutno briljira!

 

Osim što važi za jednog od najseksipilnijih muškaraca na planeti, Džoni Dep osvaja srca brojnih obožavateljki i svojom izvanrednom glumom.

filmovi džonija depa

On je glumac koji se fenomenalno snašao glumeći i hladne i loše likove, ali i nežne i romantične, tako da njegova svestranost nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Za vas izdvajamo 10 njegovih najboljih filmova u kojima ćete, ako već niste do sada (što je malo verovatno), sigurno uživati!

Pirati sa Kariba  je avanturistički i fantastični film snimljen u 5 delova. Doživeo je veliki uspeh i pozitivne komentare kritike. Lik kapetana Džeka najpoznatija je uloga koju je odigrao Džoni Dep. Inspiracija za stvaranje glavnog protagoniste filma bio je Kit Ričards, gitarista Roling Stonsa, koji se u nekoliko navrata pojavljuje i u samom filmu. Uz Depa, glavne uloge tumače i Orlando Blum, Džefri Raš, Kira Najtli.

Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit  je film koji uključuje tri žanra – dramu, horor i mjuzikl i zasnovan je na istinitom događaju. Dep dobija još jednu glavnu ulogu u filmu tumačeći đavoljeg berberina. Specijalno za ovu ulogu snimio je svoj glas radeći sa muzičkim producentom Brusom Vitkin. Nije želeo glasovnu pratnju dok peva tokom scena brijanja. Ova uloga mu je donela Zlatni globus. Kombinacija horora i muzike čini ovaj film jedinstvenim.

Edvard Makazoruki  je romantični i fantastični film. Svoje izuzetno glumačko umeće Dep pokazuje i u ovom filmu, jer glumi i nežnog kavaljera kog nije teško zavoleti. Priznao je da je plakao kao beba kada je pročitao ovaj izvrsni filmski scenario. Depu se na malom ekranu pridružuje dobro poznata glumica Vinona Rajder. Ukoliko ste ljubitelj romantičnih filmova koji nose i pouke, ovaj film ne smete propustiti.

Uspavana dolina je horor film inspirisan kratkom pričom iz 19. veka Legenda o uspavanoj dolini. Ikabod Krejn (Džoni Dep) je istražitelj iz Njujorka koji ima zadatak da istraži ubistvo meštana u Uspavanoj dolini. Smatra se da su Ikabod Krejn i Katarina van Tasel zaista postojali. Katarinu van Tasel tumači Kristina Riči.

Šta izjeda Gilberta Grejpa? To je naziv adaptacije istoimene novele Pitera Hedža. Svojom ulogom Gilberta Grejpa, koji mora da pazi mentalno poremećenog brata Arnija (Leondardo Dikaprio) nakon očeve smrti, Dep u nama budi duboke emocije. Uverite se i sami.

Film Doni Brasko je adaptacija novele Džozefa Pistona. Dep glumi samog Pistona i njegov alter-ego Donija Brasko. Kritičari ovu ulogu smatraju senzacionalnom. Gluma je bila veoma uverljiva, što se od Depa i moglo očekivati. Rame uz rame sa Depom u ovom filmskom ostvarenju našla se još jedna velika holivudska zvezda, Al Paćino. Morate pogledati film sa ovakvom izvrsnom glumačkom ekipom.

Ed Vud  je biografija o neslavnom američkom reditelju Edvardu Vudu. Ovaj film možda nije toliko popularan, ali u njemu Dep pokazuje da je sposoban da igra različite uloge. Dobio je i nominaciju za Zlatni globus.

Ukoliko volite filmove zasnovane na istinitoj priči, nemojte zaobići film U potrazi za nedođijom. Radnja filma bazirana je na delu života Džejmsa Barija poznatog po svom dečjem klasiku Petar Pan. Depov talenat je u ovom filmu zaista zasijao i dok gledate film imate utisak da je Dep zaista Beri. Glavne uloge tumače i Kejt Vinslet i Dastin Hofman.

Strava u Ulici brestova je izvanredan horor film, a ujedno i prvi Depov film. Mnogi ga smatraju najboljim filmom iz 1984. godine. Za ljubitelje dobrih horora ovaj film je pun pogodak.

Alisa u zemlji čuda je, naravno, film inspirisan knjigama Luisa Kerola. Režiser Tim Barton i Džoni Dep odlično sarađuju, čemu u prilog ide i činjenica da je ovo sedmi Depov film snimljen pod režiserskom palicom Tima Bartona. Njih dvojica su vredno radili da bi glavnom liku dali dublji smisao. Depu se u filmu pridružuju i druga poznata holivudska imena poput En Hatavej, Majkla Šina, Stivena Fraja.

Autor: Marina Puzić