TAJNE FOTOGENIČNOSTI

Nefotogenični ljudi se ceo život pitaju na koji način ispasti dobro na fotografiji, šta je tačno ono što treba da urade i kakva im to poza omogućava da na slikama budu kao u prirodi. Nije sve ni u fotogeničnosti, već u određenim postupcima kojima treba pribeći pri fotografisanju.

 

Postoje trikovi uz pomoć kojih možemo da izgledamo bolje na fotografijama. Nije tajna da se poznate osobe koriste tim tehnikama, pa zašto ne bismo i mi?

ispasti dobro na fotografiji

Zato pre nego što izjavite kako niste fotogenični, budite sigurni da ne pravite neke od grešaka koje narušavaju vaš izgled na fotografijama.

1. Ne koristite oči kao svoju prednost

Poziranje pred foto-aparatom u mnogima izaziva strah. „Buljenjem“ u objektiv kamere izgledate nesamouvereno i uplašeno, zbog čega ne izgledate onako kako biste želeli i mogli. Međutim, škiljenje je tehnika zbog koje ćete zavoleti da pozirate. Lagano zaškiljite, ali izgledajte kao da ste ugledali srnu na putu. Verujte, ova poza učiniće čuda.

2. Ne znate gde s rukama

Spremate se da pozirate, ali ne znate gde s rukama. To može biti problem jer će napetost na vašem licu odmah biti primećena, a fotografija će automatski izgledati lošije. Nezgodan problem može se vrlo lako rešiti. Neka ruke zauzmu položaj kao da želite uzeti šoljicu kafe ili sunčane naočare ili ruke smestite u džep. Možete ih držati na bokovima ili zauzeti pozu kao da želite malo detaljnije da ih pogledate nakon što ste se vratili od manikira.

3. „Ptičica“

Reč „ptičica“ prilikom fotografisanja jednostavno ne pali. Štaviše, kada je kažete, izgledate potpuno neprirodno. Ako već morate nešto da kažete, pokušajte sa „modeli“ jer će usta ostati lagano otvorena, a osmeh će izgledati prirodno.

4. Ne vežbate

Vežbom do savršenstva, izreka je koja se može primeniti na sve, pa tako i na fotogeničniji izgled. Stanite ispred ogledala i pokušajte da zauzmete različite poze i izraze lica kako biste videli šta vam najbolje odgovara. Jednom kada se nađete pred objektivom foto-aparata bićete samouvereniji jer ćete znati kakvu pozu da zauzmete, a onda se možete nadati samo najboljem.

5. Imate usiljeni smešak

Zbog ovakve vrste osmeha niko ne može da ispadne dobro na fotografijama. Kako biste izbegli „usiljeni“ smešak, koristite jezik. Smestite jezik odmah iza prednjih zuba dok se smejete. Na taj način izgledaćete opuštenije i prirodnije.

6. Previše ste ukočeni

Za one koji nisu profesionalni modeli, poziranje može da izazove veliku nelagodu. Međutim, ne morate zbog toga na fotografiji da izgledate nervozno i uplašeno. Iskoristite predmete koji su u vašoj blizini kako bi fokus bio na drugim stvarima. Ako ste na ulici, upotrebite šareni zid kao pozadinu ili neku drugu uočljivu i zanimljivu stvar.

7. Gledate pravo u kameru

Nagnite glavu blago u jednu stranu i „uvucite“ bradu. Dodajte još i škiljenje i imate dobitnu kombinaciju koju možete koristiti prilikom fotografisanja.

Izvor: Info-ks.net