KREM OD BRESAKA SA RUMOM

Iako je leto na izmaku, uvek je pravo vreme za jedan osvežavajući hladni desert. Krem od bresaka sa rumom odlična je poslastica za one probirljive, koji žele da uživaju u slatkišu, ali i da osete malo alkohola u njemu. Garantujemo da ćete recept za ovaj krem prepričavati svima koji ga budu probali kod vas!

krem od bresaka

Sastojci:

pola kilograma bresaka
pola litre mleka
4 jaja
250 mililitara slatke pavlake
100 grama šećera
2 kašičice griza
malo ruma

Način pripreme:

Pola kilograma bresaka oljuštiti, iseći na sitne komade, pošećeriti po ukusu, preliti rumom, poklopiti i ostaviti na hladnom mestu. Četiri žumanceta staviti u šerpu, pa penasto umutiti sa 100 grama šećera i 2 kašičice griza. Skuvati pola litre mleka pa mlekom naliti umućena jaja i na pari kuvati dok se ne zgusne. Zgusnuti krem skinuti sa vatre i mešati dok se ne ohladi.

Ulupati 250 mililitara slatke pavlake, breskve dobro ocediti od soka, umešati prethodno napravljen i ohlađen krem, a zatim dodati umućenu slatku pavlaku, lako promešati, sipati u čaše i ohladiti do upotrebe.

Preporučujemo da se pre serviranja odozgo na krem od bresaka doda šlag ili slatka pavlaka, a uz to i pridoda po jedna štangla omiljenog vafla uz svaku čašu.

Prijatno!