„NOVO“ OD TROTEROVIH

Zaljubljenike u likove i (ne)dela Del Boja i Rodnija obradovaće ova sjajna vest! Izgubljena epizoda vanvremenskog TV serijala „Mućke, koja je snimljena još 1984. godine, biće premijerno prikazana u utorak 3. oktobra.

 

Gledaoci u Velikoj Britaniji po prvi put će moći da vide „izgubljenu“ epizodu serije „Mućke“ (Only Fools and Horses).

izgubljena epizoda

Epizoda pod nazivom „Dozvola za bušenje“ (Licence to Drill) snimljena je 1984. godine i godinama je čamila na prašnjavoj polici. Naročito je dirljiva jer se u njoj poslednji put pojavljuje Lenard Pirs kao Deka, pre nego što je umro.

Epizodu je producirao konzorcijum „Maureen Oilfield“ i ekskluzivno je snimljena za britanske škole u kojima su đaci edukovani o sirovoj nafti i stvarima koje mogu masovno da se proizvode od nje. Epizoda od 19 minuta i 15 sekundi emitovana je u raznim školama ali nikada nije komercijalno prikazana.

U „Dozvoli za bušenje“ Del Boj (Dejvid Džejson) smišlja novu šemu za bogaćenje na brzaka. Kupio je platformu za podvodno bušenje nafte po bagatelnoj ceni od 400 funti i sada sve što treba da urade jeste da pronađu sopstveno crno zlato.

– Treba samo da se primirimo u svom čamcu i sačekamo da se neke od velikih kompanija sklone sa svojih bušotina i da se onda prikrademo i iskoristimo njihovu rupu – kaže Del.

Međutim, na nesreću po Troterove, urzo postaju svesni da u Pekamu i nema izvora nafte i da su prevareni.

Osim scena iz ove zaboravljene epizode, britanski kanal Gold emitovaće svake nedelje serijal „Priča o ‘Mućkama'“ sa nekim od izbačenih scena.

Nikolas Lindherst (Rodni Troter) kaže da nije sve baš išlo tako glatko.

– Mislite da smo snimali po jednu savršenu epizodu nedeljeno? A-a – rekao je Nikolas.

Gvinet Strong, koja je igrala Kasandru Kesi Troter, rekla je:

– Ti izbačeni snimci su pokrenuli toliko uspomena, sećanja koja niste ni znali da postoje dok niste videli materijal. Sve vreme sam govorila, „Ko bi rekao!“ – priznala je Gvinet.

Izvršni producent Džon Kvin rekao je da zahvaljujući porodici pokojnog Džona Salivena, kreatora serije, sada imamo pristup ekskluzivnom materijalu iza scene, uz anegdote i priče iz prve ruke onih koji su učestvovali na snimanju.

Scene iz izgubljene epizode biće emitovane 3. oktobra. POGLEDAJTE NAJAVU!