MARAMICE SU OBAVEZNE

Večernja intimna atmosfera jednog para može da završi uživanjem uz TV. Odabrani ljubavni filmovi nateraće vas da preispitate svoju vezu, pogledate kako su se zaljubili neki drugi, ali i izmamiti suze zbog srećnog ili bolnog kraja.

 

Sigurno ste već gledali neki film koji vas je toliko raznežio da niste mogli da sakrijete suze. Voleli biste da ponovo pronađete neki koji će vas tako dirnuti. Spremite pakovanje maramica, jer za vas smo pripremili 10 filmova koji će vas sigurno rasplakati.

ljubavni filmovi

Jesen u Njujorku: Vinona Rajder i Ričard Gir

  1. Na prvom mestu je, bez ikakve dileme, Titanik. Osvojio je čak 11 oskara, i sigurno je film koji ćete poželiti više od jedanput da pogledate. Nećete moći da odolite izvanrednoj glumi Leonarda Dikaprija i Kejt Vinslet.

Titanik je romantična priča o bogatoj devojci i siromašnom mladiću koji se susreću na brodu i zaljubljuju. Starost neće dočekati zajedno, ali ljubav nekada može da traje i nakon smrti. To je upravo pouka ovog filma.

  1. The Notebook (Beležnica) je sasvim zasluženo na ovoj listi, jer retko ko bi odoleo filmu koji je adaptacija romana poznatog Nikolasa Sparksa.

Film je romantična priča o neopisivoj ljubavi između Noe (Rajan Gosling) i Alison (Rejčel Mekadams) koji su imali letnju romansu, ali ih je život odveo na dve strane sveta. Posle godina i godina razdvojenosti ponovo se sreću. Da li će ostati zajedno dok ih smrt ne rastavi? Da li će ljubav na kraju pobediti? Ukoliko niste pogledati film, šta čekate?

  1. Autumn in New York (Jesen u Njujorku) je film uz koji i ljudi najtvrđeg srca moraju pustiti suzu. Uz fenomenalne glumce Ričarda Gira i Vinonu Rajder, sigurno ćete uživati u ovom filmu.

Ženskaroš upoznaje devojku kraj koje poželi da se skrasi. Devojka mu poverava da boluje od zloćudnog tumora, a on njoj da nije za ozbiljnu vezu. Ipak, ona je toliko očaravajuća i posebna da se on zaljubljuje u nju. Pošto nije navikao da bude veran, prevario je. Da li će mu biti oprošteno? Može li ljubav da promeni čoveka?

  1. Me before you (Dok nisam srela tebe) je adaptacija romana, hvaljenog bestselera Džodžo Mojes koji je osvojio brojna ženska srca. Ovaj film će sigurno osvojiti i vaše.

Ljubav se desi kad se najmanje nadamo. Luiza (Emilija Klark) gubi posao i postaje negovateljica čoveka (Sem Klaflin) koji je nakon tragične nesreće izgubio volju za životom. Oni će jedno u drugom pronaći ono što im je potrebno.

  1. P.S. I love you (P.S. Volim te) je još jedan film koji svaka romantična duša treba da pogleda. Sjajan glumački par u filmu čine Džerard Batler i Hilari Svonk. Holi se udala za čoveka svog života, ali ta ljubav neće trajati večno. Njen muž Geri umire, i sa njegovom smrću kao i da se u njoj život polako počinje gasiti. Geri je neizmerno voleo i nije želeo da pati pa je imao plan. Pre smrti je napisao pisma koja će njegovoj voljenoj ponovo pokazati put ka sreći.
ps i love you

P.S. Volim te: Hilari Svonk i Džerard Batler

  1. Sweet november (Slatki novembar) je srceparajuća ljubavna drama, sa Šarliz Teron i Kijanom Rivsom u glavnim ulogama.

Sara Dajver svakog meseca pokušava da odvede slučajno izabranog muškarca na pravi put. Kada upoznaje Nelsona stvari se menjaju. Oni se zaljubljuju jedno u drugo. Sara je drugačija od svih drugih žena koje je on upoznao. Pokušava da ga otera od sebe, a on otkriva da je ona teško bolesna. Nelson je prvi muškarac koji je zaprosio, a da je ona poželela i da mu kaže da. Da li će mu i reći da? Otkrijte sami.

  1. A walk to remember (Šetnja za pamćenje) je još jedan film urađen prema knjizi Nikolasa Sparksa i sigurno će pokupiti sve vaše simpatije.

Šejn Vest i Mendi Mur su dobili priliku da budu glavni akteri ove ljubavne priče. Kroz film možemo pratiti životni put mladog Landona koji od neodgovornog mladića postaje nesebični muškarac pun ljubavi. Ostaje uz svoju ljubav pružajući joj podršku do samog kraja. Ukoliko volite tužne, ali poučne ljubavne priče, ne propustite ovaj film.

  1. If only (Kad bi samo) je film koji će oduševiti ljubitelje ne samo romantike, nego i fantazije. Dženifer Lav Hjuit i Pol Nikols igraju glavne protagoniste ove zanimljive ljubavne priče.

Samanta i Jan zaljubljuju se na prvi pogled. Nakon njihove prve svađe Samanta gine u saobraćajnoj nesreći. Jan dobija čudesnu priliku da taj dan stalno iznova proživljava. Da li će uspeti da promeni sudbinu?

  1. The fault in our stars (Krive su zvezde) je film koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Zasnovan je na poznatom bestseleru Džona Grina. Šejlin Vudli i Ansel Engort tumače glavne likove u filmu.

Dva teško bolesna tinejdžera po prvi put otkrivaju pravu ljubav. Upoznali su se u grupi podrške obolelima od raka. Film nas uči da se besmrtnost traži u trenutku. Ljubav je ta koja poslednja prkosi nadi i u završnom kadru gleda zvezdama u oči.

  1. The time traveler’s wife (Žena vremenskog putnika)

Ukoliko se odlučite da pogledate ovaj film, uživaćete u glavnim rolama Rejčel Mekadams i Erika Bana. Ovo je priča o snazi jedne ljubavi koja prevazailazi i vreme. Glavni lik Henri pati od retkog genetskog poremećaja pa može da putuje kroz vreme. Iako su često razdvojeni, Kler je ubeđena da su oni suđeni jedno drugom. Da li će ih Henrijova iznenadna opasna putovanja ipak razdvojiti?

Autor: Marina Puzić