NIJE SAMO ZA PIĆE

Mnoge koristi od piva nemaju nikakve veze sa njegovom osnovnom primenom. Neke od njih tiču se lepote, nege kose i kože, ali je pivo tu i da omekša meso, doda sjaj drvenariji ili da se izvade zarđali šrafovi.

 

Otkrivamo vam neke prednosti i neverovatne koristi od ovog svima omiljenog pića, koje podjednako vole i muškarci i žene. Sledeći put kada ga budete pili, razmislite još jednom za šta sve može da vam koristi pre nego što ga popijete naiskap!

koristi od piva

1. Hrani kosu i podstiče njen rast

Pivo je bogato vitaminom B i silikonom, što je ključ za zdravu kosu i takođe stimuliše rast. Samo sipajte čašu piva na kosu, izmasirajte koren glave i ostavite da odstoji 5 minuta. Isperite hladnom vodom i kosa će vam sijati kao nova.

2. Leči umorne noge

Napunite posudu hladnim pivom i potopite noge na par minuta. Osvežavajući efekat piva će pomoći vašim nogama da se opuste nakon dugog napornog dana.

3. Uklanja mrtve ćelije kože

Pivo takođe pomaže da uklonite mrtve ćelije kože. Kao rezultat, vaš ten postaje ujednačeniji i sjajniji. Pomešajte šaku jagoda i par kašika piva dok se ne dobije pasta. Namažite na lice kako biste očistili svu nečistoću i stimulisali regeneraciju ćelija.

4. Pomaže da spavate bolje

Cvet hmelja, koji je jedan od glavnih sastojaka piva, prirodni je sedativ poznat kao efektivan lek protiv insomnije. Pokušajte ovaj trik: Operite jastučnice istom količinom vode i piva. Tkanina će upiti aromu ovog cveta i učiniće da lakše zaspite.

5. Čini da vam kosa bude snažna i glatka

Pivo sadrži antioksidante i usporava starenje kože. Neverovatno, ali ovo alkoholno piće sadrži još jednu prednost: pojačava sposobnosti kože da se sama popravi, zateže kožu i smanjuje sitne bore. Isprobajte masku za lice: pomešajte 1 kašiku piva, belance i 3 kapi bademovog ulja. Nanesite na čisto lice i ostavite 10 minuta.

6. Meso u marinadi od piva postaje mekše

Pivo je sjajno rešenje ako želite da vam meso omekša, a da ne promeni ukus. Stavite meso u plastičnu posudu i sipajte preko malo piva. Marinirajte u frižideru. Sledećeg dana ćete moći da uživate u mekoći i divnom ukusu mesa.

7. Metalni objekti će ponovo sijati

Pivo ima nizak nivo kiselina i savršen je za poliranje metalnih predmeta, kao što su čelični lonci i nakit. Samo sipajte malo piva na tkaninu i očistite metalne predmete, a možete ih i potopiti na nekoliko minuta. Nakon što se budu osušili, bićete iznenađeni kada budete videli blistave rezultate.

8. Dodaje sjaj drvenariji

Sipajte malo piva na parče tkanine i istrljajte drvenu površinu kojoj treba oporavak. Rezultat: drvenarija će dobiti sjaj koji će izgledati kao nov.

9. Odbija štetočine

Pivo tera dosadne muve dalje od hrane. Samo sipajte malo u čašu, prekrite aluminijumskom folijom i napravite male rupe. Muve, koje će da privuče miris piva, uspeće da uđu u čašu, ali ne i da izađu. Možete da isprobate ovaj trik i sa puževima i bubašvabama.

10. Pomaže da se izvade zarđali šrafovi

Kiseline u pivu mogu da uklone rđu i samim tim da vam pomognu da izvadite šrafove sa lakoćom. Sipajte preko malo piva, sačekajte par minuta i pokušajte ponovo.

Izvor: Prirodomdozdravlja.info