OVAJ PUT BEZ SMEHA

Kada se nađu komičari u ozbiljnim ulogama skeptični smo sve dok ne vidimo finalni proizvod na velikom bioskopskom platnu. Tada nam naši voljeni glumci koji su nas godinam zasmejavali potvrde da su izašli iz šablona ili suprotno, da će se sa nekim narednim filmom u njega ponovo vratiti.

 

Ponekad nas naši omiljeni komičari iznenade ozbiljnom rolom i potvrde da komedija nije jedini žanr u kojem oni briljiraju. Izgleda da niko ne želi zauvek da bude lice koje će gledaocima širom planete da mami isključivo osmeh.

komičari u ozbiljnim ulogama

Iako je publiku mnogo teže nasmejati nego rastužiti, prekaljeni komičari ipak žele da se ponekad prikažu i u drugačijem svetlu, kao umetnici koji prihvataju i ozbiljnije uloge. Oni teže da se dobro pokažu i u dramama i dokažu da su mnogo svestraniji nego što publika možda misli.

Donosimo vam našu listu filmova u kojima omiljene komičare možete da gledate u sasvim drugačijim ulogama od onih na koje smo navikli.

  1. The Meyerowitz StoriesAdam Sendler

Sendler je glumio i u lošim filmovima, ali ovo nije jedan od njih. Na filmskom festivalu u Kanu dobio je čak četvorominutni aplauz od francuske filmske kritike. Neki su smatrali da je njegova gluma vredna Oskara.

U filmu glume i slavni Ben Stiler i Dastin Hofman. Dani (Adam Sendler), Džin (Elizabet Marvel) i Metju (Ben Stiler) nose ožiljke koje im je ostavio otac koji nikada nije krio da je razočaran u njih. Ovo je drama o slomljenim porodičnim odnosima koju ne treba da propustite.

  1. The Truman Show (Trumanov šou)Džim Keri

Drame u kojima je Džim Keri glumio (Večni sjaj besprekornog uma, Čovek na Mesecu, Volim te, Filipe Moris, Trumanov šou) bolje su prihvaćene nego njegove komedije. Kerijeva čudna priroda najbolje funkcioniše kada u svoju ulogu unese malo duše i malo emocija.

  1. Moneyball (Formula uspeha)Džona Hil

Džona Hil poznat je po komedijama za široku publiku (Vuk sa Vol Strita, Ovo je kraj, Zalomilo se, Na tajnom zadatku, itd.). Međutim, ulogom u filmu Formula uspeha sve nas je iznenadio i dobio i nominaciju za Oskara.

Film je adaptacija istoimene knjige Majkla Luisa. Ovo je jedan od bolje ocenjenih filmova u 2011. godini. Film je američka biografska humoristička drama. U glavnoj roli, osim Džona, našao se i Bred Pit.

Film postavlja pitanje šta je definicija uspeha, na koji način vrednujemo jedni druge i kako određujemo ko je pobednik a ko nije. Ako volite film iz koga možete izvući i važne pouke, ovaj film nemojte zaobići.

  1. Good Will Hunting (Dobri Vil Hanting)Robin Vilijams

U filmovima Društvo mrtvih pesnika, Buđenja i Kralj ribara ovaj poznati glumac imao je dramatične uloge. Ipak, Oskara je dobio samo za ulogu psihologa u filmu Dobri Vil Hanting.

  1. Collateral (Kolateral)Džejmi Foks

Neverovatni Džejmi Fox ima više talenata. On je muzičar, stand up komičar, radio-voditelj, glumac. U filmu Kolateral on je nagrađen nominacijom za Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Vozač taksija (Džejmi Foks) će da postane talac plaćenog ubice (Tom Kruz) na njegovom krvavom pohodu. Ovo je film za ljubitelje kriminalistika, trilera i drame.

Autor: Marina Puzić