PODMLAĐIVANJE LICA

U najpopularnije savremene anti-age tretmane spadaju hijaluronski fileri, koji ne remete mimiku lica i daju mu prirodan izgled. Koža koja se tretira hijaluronom sporije stari, iako je potrebno da se postupak povremeno ponavlja, u zavisnosti od regije.

 

Da li vam se dešavalo da se šminka na licu posebno grupiše u tanke ili deblje linije oko očiju i usana i da vam ne stoji više lepo kao ranije.

hijaluronski fileri

Radi se o pojavi bora koje se više ne mogu prekriti šminkom jer je uvlače u sebe pokretima mišića lica. To zapažanje ne pada lako ni jednoj ženi. Starenje kože je tužna nužnost, koja se može usporavati ili odložiti anti-age tretmanima, na prvom mestu hijaluronskim filerima.

Starenje kože i prve bore

Prvi znaci starenja kože nastaju već u kasnim dvadesetim godinama. Prve bore, opadanje tonusa kože i umoran izgled nastaju kao posledica smanjenog lučenja kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina u koži se vremenom manje luči zbog starenja, stresa, izlaganja štetnim UV zracina, zagađenja i loših životnih navika. Među lošim navikama koje ubrzavaju starenja kože se izdvaja pušenje, jer duvanski dim značajno utiče na smanjenje njene elastičnosti. Ako tome dodamo i nepravilnu ishranu, koža lica će poporimiti stariji izgled dosta pre nego što je to određeno genetikom.

Sa posebnom negom protiv starenja kože treba početi na vreme, a ne kada se već pojave jako izražene bore. Savremene žene uglavnom nemaju dovoljno vremena da bi se posvetile preventivi. Da bi se zadržao svež izgled lica, volumen i neutralisale bore primenjuju se hijaluronski fileri različite gustine.

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina se prirodno luči u koži, a nalazi se i u sastavu drugih tkiva (omotači zglobova i struktura oka). Preko 50% se nalazi u koži. Hijaluronska kiselina ima osobinu da neutrališe dejstvo slobdnih radikala i sprečava oskidaciju. S obzirom da se radi o supstanci koja se troši, sve više se oslanjamo na njen sintetički oblik u vidu filera. Radi se o medicinskom gelu koju je sterilan, serifikovan i proizvodi se u različitoj gustini za različite regije tela. Hijaluronski fileri koži daju potporu i elastičnost, a posebno je korisna njena osobina da vezuje vodu i hidrira tkivo.

Hijaluronskim filerima se mogu popuniti bore oko usana, očiju, na čelu, vratu i dekolteu. Filerima se mogu podići jagodice, a sam tim i koža na obrazima, što licu daje dosta mlađi i svežiji izgled. Takođe, uspešno se izvodi i korigovanje oblika i volumena usana. U Atlas Estetici se koriste isključivo visoko kvalitetni fileri koji ne izazivaju veliku reakciju tkiva (bolove, otoke i granulome- kvržice).

Tretman koji briše trag vremena

Ubrizgavanje hijaluronskih filera je postupak koji traje 10-20 minuta i obavlja se uz primenu lokalnog anestetika. Namenjen je osobama koje imaju izražene bore, ali i onima koji se tek susreću sa prvim znacima starenja kože. Praktično ne postoji ograničenje u godinama za korišćenje fijaluronskih filera.

Hijaluronska kiselina ne remeti mimiku i daje prirodan izgled. Koža koja se tretira hijaluronom sporije stari, iako je potrebno da se postupak povremeno ponavlja, u zavisnosti od regije.

Trajanje rezultata podmlađivanja

Rezultati se vide odmah nakon tretmana i pacijenti ne moraju da odsustvuju sa posla ili da odlažu svoje obaveze. Trajanje varira od šest meseci do dve godine, u zavisnosti od gustine korišćenog filera i regije u kojoj se primenjuje. Resorbovanje filera u koži je individualno. Estetski hirurg će predložiti u kom periodu je poželjno doći na ponovni treman. Ponavljanjem tretmana, efekat traje sve duže i rezultati su vidljiviji.

Odluka koja život čini lepšim

Vreme koje ste izdvojili za tretman podmlađivanja lica hijaluronskim filerima je kratko, a vraća vam se višestruko. Vraća se kroz prijatnu promenu koju će uočiti vaša okolina i zadovoljstvo svojim izgledom. Godine više nisu prepreka za zadovoljstvo svojim izgedom. Podmlađivanje lica na ovaj način je bezbedno uz stručnog lekara i kvalitetan preparat koji se koristi. Estetski hirurzi Atlas Estetike vam stoje na raspolaganju za sva pitanja. Zakažite svoje konsultacije ovde!