Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

Hijaluronski fileri smanjuju godine

PODMLAĐIVANJE LICA

U najpopularnije savremene anti-age tretmane spadaju hijaluronski fileri, koji ne remete mimiku lica i daju mu prirodan izgled. Koža koja se tretira hijaluronom sporije stari, iako je potrebno da se postupak povremeno ponavlja, u zavisnosti od regije.

 

Da li vam se dešavalo da se šminka na licu posebno grupiše u tanke ili deblje linije oko očiju i usana i da vam ne stoji više lepo kao ranije.

hijaluronski fileri

Radi se o pojavi bora koje se više ne mogu prekriti šminkom jer je uvlače u sebe pokretima mišića lica. To zapažanje ne pada lako ni jednoj ženi. Starenje kože je tužna nužnost, koja se može usporavati ili odložiti anti-age tretmanima, na prvom mestu hijaluronskim filerima.

Starenje kože i prve bore

Prvi znaci starenja kože nastaju već u kasnim dvadesetim godinama. Prve bore, opadanje tonusa kože i umoran izgled nastaju kao posledica smanjenog lučenja kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina u koži se vremenom manje luči zbog starenja, stresa, izlaganja štetnim UV zracina, zagađenja i loših životnih navika. Među lošim navikama koje ubrzavaju starenja kože se izdvaja pušenje, jer duvanski dim značajno utiče na smanjenje njene elastičnosti. Ako tome dodamo i nepravilnu ishranu, koža lica će poporimiti stariji izgled dosta pre nego što je to određeno genetikom.

Sa posebnom negom protiv starenja kože treba početi na vreme, a ne kada se već pojave jako izražene bore. Savremene žene uglavnom nemaju dovoljno vremena da bi se posvetile preventivi. Da bi se zadržao svež izgled lica, volumen i neutralisale bore primenjuju se hijaluronski fileri različite gustine.

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina se prirodno luči u koži, a nalazi se i u sastavu drugih tkiva (omotači zglobova i struktura oka). Preko 50% se nalazi u koži. Hijaluronska kiselina ima osobinu da neutrališe dejstvo slobdnih radikala i sprečava oskidaciju. S obzirom da se radi o supstanci koja se troši, sve više se oslanjamo na njen sintetički oblik u vidu filera. Radi se o medicinskom gelu koju je sterilan, serifikovan i proizvodi se u različitoj gustini za različite regije tela. Hijaluronski fileri koži daju potporu i elastičnost, a posebno je korisna njena osobina da vezuje vodu i hidrira tkivo.

Hijaluronskim filerima se mogu popuniti bore oko usana, očiju, na čelu, vratu i dekolteu. Filerima se mogu podići jagodice, a sam tim i koža na obrazima, što licu daje dosta mlađi i svežiji izgled. Takođe, uspešno se izvodi i korigovanje oblika i volumena usana. U Atlas Estetici se koriste isključivo visoko kvalitetni fileri koji ne izazivaju veliku reakciju tkiva (bolove, otoke i granulome- kvržice).

Tretman koji briše trag vremena

Ubrizgavanje hijaluronskih filera je postupak koji traje 10-20 minuta i obavlja se uz primenu lokalnog anestetika. Namenjen je osobama koje imaju izražene bore, ali i onima koji se tek susreću sa prvim znacima starenja kože. Praktično ne postoji ograničenje u godinama za korišćenje fijaluronskih filera.

Hijaluronska kiselina ne remeti mimiku i daje prirodan izgled. Koža koja se tretira hijaluronom sporije stari, iako je potrebno da se postupak povremeno ponavlja, u zavisnosti od regije.

Trajanje rezultata podmlađivanja

Rezultati se vide odmah nakon tretmana i pacijenti ne moraju da odsustvuju sa posla ili da odlažu svoje obaveze. Trajanje varira od šest meseci do dve godine, u zavisnosti od gustine korišćenog filera i regije u kojoj se primenjuje. Resorbovanje filera u koži je individualno. Estetski hirurg će predložiti u kom periodu je poželjno doći na ponovni treman. Ponavljanjem tretmana, efekat traje sve duže i rezultati su vidljiviji.

Odluka koja život čini lepšim

Vreme koje ste izdvojili za tretman podmlađivanja lica hijaluronskim filerima je kratko, a vraća vam se višestruko. Vraća se kroz prijatnu promenu koju će uočiti vaša okolina i zadovoljstvo svojim izgledom. Godine više nisu prepreka za zadovoljstvo svojim izgedom. Podmlađivanje lica na ovaj način je bezbedno uz stručnog lekara i kvalitetan preparat koji se koristi. Estetski hirurzi Atlas Estetike vam stoje na raspolaganju za sva pitanja. Zakažite svoje konsultacije ovde!

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter