NIJE ŠALA

Zbog neplaćenog parkinga u Osijeku, jednom Livljanjinu stigla je na adresu kazna na srpskom jeziku. S razlogom je mislio da je to neka šala, iako je znao da nije platio parkiranje.

 

Jedan Hrvat bio je prilično zbunjen kada je kaznu za nepropisno parkiranje dobio na srpskom jeziku, a to čak nije bila ni jedina nelogičnost.

kazna na srpskom

Osječka kompanija Elektromodul Osijek je jednom žitelju Livna na kućnu adresu poslala kaznu zbog neplaćenog parkinga u Osijeku.

I u tome ne bi bilo ništa čudno, da ta kazna nije bila na srpskom jeziku, a dug je morao da se uplati kompaniji Euro Parking Collection (EPC) preko banke SEB Germany.

“Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je reč o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji me se tereti bio prihvatljiv. Naime, osim što je trebalo da platim nekoj inostranoj banci, sve je na obaveštenju na kojem stoji logotip osječkog Elektromodula bilo ispisano na srpskom jeziku”, rekao je R.K.

Dodao je da je znao da nije platio parkiranje u Osijeku, ali zbog jezika kojim je bila napisana kazna sumnjao je da je reč o prevari.

Ali, nije je bilo. Direktorka Elektromodula Ana Kocelj objasnila je da je ta kompanija zaključila ugovor s kompanijom EPC, čije je sedište zaista u Londonu, a za osječku kompaniju saznaje vlasnike vozila u drugim državama i šalje obaveštenja o dugovanju.

“Nije nikakva prevara, ali znamo da je tekst koji je poslat korisnicima u BiH na ekavici. Sad je prilagođen hrvatskom jeziku, a pre je prevod išao advokatu i to greškom na srpskom jeziku, što je sada ispravljeno”, kazala je Kocelj.

Izvor: Glas Slavonije