TREKING U NOVEMBRU

U podnožju Divčibara, na južnoj strani planine Maljen ukotvilo se selo Kosjerićka Mionica na 620 metara nadmorske visine, bogato pašnjacima, potocima i izvorima bistre i hladne vode.

 

Vrhovi koji okružuju ovo mesto nevidljivi su od borove i brezove šume kroz koju se putićem za nepun sat laganog uspona stiže do istih. Od vrha do vrha staza je dalje ravna i pruža pravi užitak za šetnju veličanstvenim pogledom na okolinu.

kosjerićka mionica

Posle desetak kilometara trekinga spuštamo se u selo odakle nastavljamo do izletišta Kotlina i vodopada Skakavac gde ćemo napraviti pauzu, relaksirati se i obnoviti energiju uz umurujući huk vodopada. Popodnevne sate završićemo u etno domaćinstvu gde ćete moći da naručite domaću hranu ili se osvežite kafom i pićima.

Ovaj treking nije zahtevan (najviše do 15 km), uz neznatan uspon i spust staze su većinom ravne kroz predele gde ćemo biti nagrađeni brojnim pejzažima i vidikovcima.

Cena je 1.800 dinara. Polazak iz Beograda je u nedelju 5. novembra u 7 sati ispred glavnog ulaza železničke stanice kod plave lokomotive.

Prijave i rezervacije na br. 064 1600 522 ili mail [email protected]

Vodič: Dragana Rajblović, SK „Alti“

Za rezervaciju mesta uplata je na račun 160-5100101807706-93 najkasnije do 31. oktobra, posle ovog datuma iznos izleta je 2.200 dinara.

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Obući se prikladno pešačenju tj. obuću (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom ili poneti kapu.