TRIJUMF IDEJE SAMOPOMOĆI

Domaća mobilna aplikacija “Krug zdravlja”, koja je namenjena osobama sa mentalnim tegobama, pobednik je na takmičenju “European Youth Award” u kategoriji Healthy Life.

 

Mobilna aplikacija Krug zdravlja jedina će predstavljati Srbiju na predstojećem velikom Evropskom takmičenju za mlade inovatore (“European Youth Award”) koje se održava od 29. novembra do 2. devembra u Gracu, Austrija.

aplikacija krug zdravlja

Tim mladih inovatora iz Udruženja za podršku ljudima sa neurozom ”Herc” je sa svojom aplikacijom pobedio u kategoriji Zdrav Život.

Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc” je u okviru projekta razvoja socijalnog preduzeća “Herc&DO – doing good for good”, podržanog od Karitasa Srbije, Delegacije EU, Ministarstva Omladine i Sporta, Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, Smart Kolektivom i Udruženjem građana Videa, kao jednu od usluga razvilo besplatnu android/IOS aplikaciju “Krug zdravlja“.

U takmičenju je učestvovalo 144 projekata , ali samo 17 izvanrednih rešenja (među kojima je i srpska aplikacija Krug zdravlja) uspelo je da osvoji stručni žiri sačinjen od 61 člana iz čitave Evrope koji su odlučivali online i 24 eksperta iz čitavog sveta koji su birali pobedničke projekte na licu mesta. Svi učesnici su evaluirani korišćenjem socijalnih, kreativnih i digitalnih kriterijuma u ukupno sedam kategorija: Zdrav Život, Pametno Učenje, Povezivanje Kulture, Idi Zeleno, Aktivno Građanstvo, Održiva Ekonomija i specijalna kategorija za 2017. – Voda (plava planeta/voda za piće/sanitarije/upravljanje vodom ).

Pobednički projekti dolaze iz 13 različitih Evropskih zemalja.

Celu listu pobednika Evropske nagrade za mlade možete pronaći na ovom linku: https://eu-youthaward.org/winning-projects-2017/

Više informacija o našoj pobedničkoj aplikaciji „Sinergiji Zdravlja“ možete pogledati klikom na link: https://eu-youthaward.org/winning-project/synergy-of-health/

Aplikacija je namenjena osobama sa mentalnim tegobama, ali i svima koji žele da unaprede svoje mentalno zdravlje. Cilj ovog projekta i aplikacije je unapređenje mentalnog zdravlja stanovništva, kao i edukacija, informisanje i pružanje podrške. Na ovaj način možemo pomoći i onima koji zbog prirode problema ne mogu da potraže pomoć (agorafobija, socijalna anksioznost), koji zbog udaljenosti nemaju pristup profesionalnoj pomoći, kao i onima koji žele da ostanu anonimni.

Aplikaciju možete preuzeti besplatno na Google Play Store ili App Store, kao i na sledećim linkovima:

 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.krugzdravlja

https://itunes.apple.com/us/app/krug-zdravlja/id1237348944?ls=1&mt=8 ,

kao i na našem sajtu: https://www.krugzdravlja.rs/

O Udruženju Herc se možete informisati i na sajtu www.herc.org.rs , a možete nas pratiti i na društvenim mrežama :

FB: https://sr-rs.facebook.com/herc.udruzenje/

Instagram : http://instagram.com/herc_udruzenje

Twitter : https://twitter.com/udruzenje_herc?lang=en