JAPANCI U ŽALOSTI

U jednom japanskom zoo vrtu živeo je pingvin Grape, koji je bio emotivno vezan za kartonsku lutku. Neobična ljubav između pingvina i lutke od kartona rodila se ove godine, posle tužnog odbacivanja ženke sa kojom je Grape živeo deset godina.

 

Pingvin Grape, koji je živeo u zoološkom vrtu Tobu, u japanskom gradu Mijaširu, uginuo je u 21. godini života pored svoje velike ljubavi – kartonske lutke Hululu.

pingvin grape

Hululu je personifikovana verzija ženke pingvina, a inače je junakinja japanske crtane serije “Kemono frends”.

Vremešni Grape, koji pripada vrsti Humboltovog pingvina, postao je zvezda na društvenim mrežama početkom ove godine, nakon što se vezao za kartonsku figuru koja je u svrhu reklame za seriju stavljena u njegov ograđeni prostor.

Pretpostavlja se da je njegov poseban odnos prema Hululu bio posledica činjenice da ga je ženka Midori, s kojom je živeo deset godina, odbacila.

Pošto ga je kartonska Hululu privlačila, osoblje zoo-vrta odlučilo je da je ostavi kod njega, iako je promocija crtane serije u tom vrtu završena pre više meseci.

Čuvari su viđali Grapea kako širi krila i podiže kljun uvis, što ove ptice obično rade u okviru rituala udvaranja.

Njegova naklonost prema kartonskoj lutki postala je toliko jaka da se veoma uznemirio kada su je u vreme tajfuna privremeno uklonili.

Kada se razboleo, dozvolili su mu da ostane s njom sve dok nije uginuo, a vest o njegovoj smrti zoo-vrt je objavio na svom Tviter nalogu u petak.

– Humboltov pingvin Grape-kun preminuo je juče. Iskreno zahvaljujemo svima što su mu do kraja pružali podršku. Zahvaljujemo i Hululu, koja je bdela nad njim do samog kraja. Grape-kun, hvala ti na vremenu koje si proveo s nama. Počivaj mirno u raju – piše u tekstu na Tviteru.

Grape je bio veoma omiljen, pa je vest o njegovoj smrti dočekana veoma emotivno, a fanovi su postovali mimove i umetnička dela u kojima su glavni junaci Grape i njegova ljubav Hululu.