MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U BEOGRADU

Srpska prestonica biće domaćin takmičenja Kristal kup u sinhronom plivanju. Osim Srbije, koja će učestvovati sa 11 klubova, svoje predstavnike u 5 disciplina: figure, solo, duet, tim i kombinacija imaće brojne zemlje iz jugoistočne Evrope.

 

Ovog vikenda, 2. i 3. decembra u Beogradu će biti održan 18. Kristal kup u sinhronom plivanju za devojčice uzrasta do 12 godina.

kristal kup u sinhronom plivanju

Visok plasman i zapažene rezultate priželjkuje i domaći klub za sinhrono plivanje, KSP Novi Beograd koji će učestvovati sa više od 25 plivačica.

“Očekujemo da ponovimo uspeh iz maja ove godine, kada smo osvojili prva mesta u timovima i kombinacijama, kao i prva mesta u duetima. Osim toga, imamo nekoliko ozbiljnih pretendenata na zlato u kategoriji solo nastupa”, izjavila je Olja Milićević Milivojević, predsednica kluba za sihnrono plivanje “Novi Beograd”.

Ana Gobeljić (12 godina), jedna je od najuspešnijih takmičarki kluba, koja se takmiči u kategorijama figure, solo, duet, tim i kombinacija, a sinhronim plivanjem se bavi od svoje 10. godine. Na pitanje da li više voli solo ili timske nastupe Ana kaže: “Kada radim solo treba da se prepustim pesmi, da se krećem u ritmu muzike, ali čak iako pogrešim to se ne vidi, jer nastupam sama. Timske koreografije su zahtevnije, jer treba usaglasiti pokret i broj svih nas koji nastupamo. Osim toga bitni su brzina pokreta, pa su to tačke koje duže treba uvežbavati.”

Kristal Kup se realizuje u organizaciji Kluba za sinhrono i umetničko plivanje Vračar uz suorganizaciju Saveza sa sinhrono plivanje Srbije i Saveza za sinhrono plivanje Beograda, kao i finansijsku podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

O KSP „Novi Beograd“
Klub za sinhrono plivanje “Novi Beograd” osnovan je 2013. godine uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije i opštine Novi Beograd koja je prepoznala važnost razvijanja malih sportova i time obogatila i zaokružila ponudu plivačkih sportova na bazenu Sportskog centra „Novi Beograd“ (“11. April”) na Novom Beogradu. Od 2013. godine do danas u Klub se učlanilo preko 180 devojčica različitih uzrasta, a danas broji preko 100 aktivnih članica koje su osvojile preko 100 medalja i 7 pehara u različitim disciplinama.
Treneri kluba, 4 devojke koje treniraju različite starosne grupe umetničkih plivačica i instruktor plivanja koji radi sa najmlađima, kontinuirano pohađaju seminare, stručne škole i obuke koji im pomažu da primene savremene tehnike i metode treninga. Ono po čemu se KSP “Novi Beograd” izdvaja je činjenica da je trenerima na prvom mestu želja da deca zavole sport i da ovaj klub bude mesto u kojem će sklapati prijateljstva i izražavati kreativnost.