NAJKRAĆE PRIČE 2017

Izdavačka kuća „Alma” priprema zbornik priča pod nazivom „Najkraće priče 2017”. Konkurs otvoren do 15. decembra.

 

Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja.

najkraće priče 2017

Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i slično. Priče uvrštene u zbornik neće se honorisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (godina i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…).

Radovi se šalju na adresu:
„Alma”
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili elektronskom poštom na adresu:

[email protected]

Svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.

Konkurs je otvoren do 15. decembra 2017. godine. Sredinom marta 2018. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i slično biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs.

Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik sa XVI konkursa za najkraću kratku priču – „Nevidljiva paučina“).