ZABAVLJAČI I ŠMIRANTI

O afirmaciji u današnje vreme i o tome šta je uopšte afirmacija kao savremena poznatost iz nepoznatih razloga govori Matija Bećković u svojoj kolumni za portal Iskra.

 

Prvo treba preko nekoga nekako zbog nečega da otpevate nešto na televiziji.

afirmacija

Kad ste već pevali na televiziji, ništa prirodnije nego da snimite ploču. Kad snimite ploču, ništa normalnije nego da opet pevate na televiziji.

Kad napravite tu micu trakalicu, postali ste predmet razgovora i najbolje se preporučili za koncerte, feljtone i fotografije u novinama.

Kako koju ploču snimite – raste i vaša slava u novinama. Kad popijete sliku na naslovnoj strani nekog lista, vi postajete neminovnost TV i radio programa, želja slušalaca, ljubimac publike…

Novine počinju da objavljuju vaše memoare kako ste se voleli s Luletom a udali se za Mileta, postajete kandidat za najpopularniju ličnost “Kluba poznatih“, izvlačite nagrade na nagradnim konkursima, presecate vrpce, dobijate pisma od nepoznatog sveta, dajete autograme…

Veliki deo naroda više ne može da zamisli život bez vas. Ako imate sreće da nekoga u međuvremenu pregazite, da se neko zbog vas razvede ili da vas tuži sudu, vi ste vašu šansu iskoristili maksimalno. Što drugim rečima znači da ste uspeli u životu. Više vas niko ne može iseliti iz glava i osnovnih potreba naroda, niko vam ništa ne može, niko ne sme ni da vas pipne a da ne ucveli hiljade članova vaših klubova i da ne računa na opštenarodnu odbranu.

Zato, ako imate nekog na televiziji, pokušajte da se ubacite i otpevate nešto u nekoj tužnoj emisiji. Na televiziji drže ključeve od svega i znaju ko će biti naši idoli i ljubimci bez kojih nećemo moći živeti, koga ćemo obožavati idućih godina.

Što ne volimo i ne obožavamo nekog boljeg i pametnijeg, krivi su oni. Oni misle da je najbolje da u ovom periodu volimo pevače, zabavljače, cirkuzante i šmirante…

Mogli bi nam, ako ništa drugo, reći unapred ko će biti naši ljubimci idućih deset godina, pa da vidimo isplati li nam se da im posvetimo svoj život ili da sreću potražimo negde drugde.

Izvor: Iskra.co