SVET MRTVIH I SVET ŽIVIH

“Koko” je animirani film o dečaku od 12 godina koji ima velike snove. Rođen je u velikoj i vrednoj porodici koja čuva i neguje svoju tradiciju i koja je puna ljubavi.

 

Ono po čemu se ovaj film ističe jeste to što ta porodica može biti bilo koja i bilo gde, što se svi mogu pronaći u njenim članovima. Simpatična i naredbodavna baka, koja uvek insistira da se nešto gricne, stub je ove porodice.

koko

Tema porodice je univerzalna i izuzetna. Svako je deo neke porodice koja ima svoje priče. Odnosi unutar nje su dragoceni, prelepi i komplikovani. Porodica nas oblikuje kakvi ćemo ljudi postati i to je stvaraoce filma nateralo da se zapitaju šta bi se desilo kada bismo imali priliku da upoznamo naše pretke i da li bismo u njima prepoznali deo sebe.

Emocija koja sve vreme teče ovom pričom odnosi se na potrebu za sećanjem i da se ostane upamćen, da kada napustimo ovaj svet za nama ostane neko ko nas pamti i želja da se uvek neguje uspomena na voljene koji su nas napustili. Tako nastaju priče i uspomene koje žive generacijama i koje su veće od samog života.

Radnja filma “Koko” smeštena je u Meksiko. Lepu, toplu zemlju, prepuni najšarenijih boja i najveselijih tonova. U zemlju bogate tradicije gde se običaji poštuju i praktikuju. A jedan od najvažnijih i najlepših praznika koji se slavi u Meksiku je Dan mrtvih. I tako smo došli do dva sveta, Sveta živih i Sveta mrtvih. Migel i njegova porodica žive u malom i živopisnom gradu Santa Sesilija, na čijem se centralnom trgu odvija život. Gradić i njegovi meštani inspirisani su pravim Meksikom i njegovim ljudima, a duh te prelepe zemlje sve će nas naterati da zavirimo u svoja srca i preispitamo se ko smo, kakva je naša porodica i šta znamo o našim precima.

Pogledajte VIDEO uvertiru za ovaj film koji će vam sigurno otopiti srce!