NEPOZNATO O SNOVIMA

Naši snovi često pokušavaju da nam nešto poruče. Ipak, postoji samo šest vrsta snova, iako mislimo da ih ima mnogo više.

 

To što se mnogi ljudi ne sećaju onoga što im je dolazilo u san ne znači da nisu sanjali. Neki snovi su jasni i urežu se u pamćenje, a drugi su zbunjujući i brzo ih zaboravimo.

šest vrsta snova

Obratite pažnju na ono šta ste sanjali pa pokušajte to povezati s onime što vam se dogodilo pre, a možda i nakon određenog sna. Naši snovi nam često pokušavaju nešto reći, pomoći u rešavanju problema, najavljuju budućnost…

Razlikujemo šest vrsta snova koje možemo smatrati osnovnim. To su:

1. Snovi koji pročišćavaju

Svi mi, manje više, imamo emocionalne ispade. Postoje dani i događaji koji nas čine emotivnima, i to do te mere da to počinje duboko uticati na nas.

Pročišćavajući snovi pomažu da se iz nas izbace loše emocije, zapravo emocionalni otpad. Ti snovi su uglavnom katarzične prirode – oslobađaju nas i vode duhovnoj ravnoteži. Pomažu nam da se tokom emotivnih prevrata osćamo lakše, bolje, smiruju nas…

2. Snovi iz kojih učimo

Takvi snovi imaju moralnu lekciju ili poruku skrivenu u njima. Pojavljuju se kada smo možda suočeni s nekom dilemom ili nečim drugim u našim životima. Ova vrsta snova usredsređena je na rešavanje dileme, odabir pravog puta. Ponekad je to jasno i očigledno, a ponekad je potrebno dobro razmisliti koja je poruka sna.

3. Snovi koji rešavaju probleme

Ovo su najčudnije vrste snova. To su snovi koji dolaze iz naše podsvesti, a tamo se i sakuplja većina naših svakodnevnih problema. Ipak, ne uspeju svi da dopru do tog skrivenog dela mozga tako da rešenja problema ostaju zakopana duboko u podsvesti. Kroz snove izlaze iz te dubine uma i pomažu nam rešiti probleme koje imamo u budnom stanju. Takvi snovi su deo života mnogih naučnika, pa čak i nekih poznatih.

4. Snovi vrlo intuitivnih ljudi

To su snovi puni slutnji i predviđanja koji rade na nivou intuicije, a pomažu ljudima kod kojih je intuicija vrlo izražena. Takvi snovi mogu vam govoriti o događajima koji će se tek dogoditi u vašem životu. Ako imamo sreće, takvi snovi bi nam mogli reći i kako da se spasimo od problema ili napetosti koje nas očekuju.

5. Ovi vode na duhovno putovanje

U ovom slučaju se radi o snovima koji se temelje na duhovnom putu nekog čoveka. Oni nas usmeravaju u pokušajima da ostanemo na kvalitetnom duhovnom nivou. Ako skrenemo s pravog puta, ti snovi će nas upozoriti na to! Svako bi trebalo da sluša svoje snove jer nam oni pomažu da razumemo šta je dobro za našu duhovnost, a šta ne.

6. Snovi zbog spoljašnjih uticaja

To su snovi koji se temelje na dnevnim događajima. Delovi našeg svakodnevnog života ostaju u našem podsvesnom umu i doprinose stvaranju ovakvih snova. Takvi snovi se mogu činiti poput našeg uobičajenog života, ništa posebno niti spektakularno. Ali, ponekad pomažu da se neki događaj sagleda iz drugog ugla i tako.

Izvor: Espreso.rs