PROFITABILNA IDEJA

Velika se frka digla kada je jedan australijski restoran zabranio deci ispod 7 godina da budu njegovi gosti. Jedni su osudili ovakvu odluku, dok su je drugi dočekali sa oduševljenjem.

 

Vlasnik jednog restorana u Australiji odlučio je da zabrani ulazak deci u svoj ugostiteljski objekat, što se pokazalo kao odlična ideja jer od tada posluje mnogo bolje.

restoran zabranio deci

Restoran „Flins“ (Flynn’s) u malom australijskom gradu Jungabura u Kvinslendu dospeo je na naslovnice svetskih magazina kada je vlasnik i glavni kuvar Lijam Flin zabranio ulazak deci mlađoj od sedam godina.

Njegovoj odluci prethodila je prepirka s roditeljima dvogodišnjaka koji tokom ručka nije prestao da vrišti u restoranu.

Nakon što je došao do roditelja i predložio im da dete izvedu malo napolje, da se smiri, porodica je prilično loše odreagovala na njegov predlog. Majka dečaka rekla mu je „da odje*e“, a zatim se cela porodica pokupila i otišla pravo kući.

Flin je nakon kratkog razmatranja odlučio da na Fejsbuk stranici restorana objavi da će zabraniti ulazak deci mlađoj od sedam godina, dodajući da je reakcija gostiju na bebe koje vrište bila isključivo negativna. Predložio je roditeljima da ako već dolaze u restoran, naprave sebi uslugu i unajme dadilju.

Njegova objava brzo se proširila po društvenim mrežama. Dok su ga jedni hvalili, ističući da ni oni ne žele da jedu pored dece koja ne prestaju da vrište, drugi su smatrali da je Flin licemeran jer je zabranio ulazak deci, ali ne i psima koji njima smetaju.

Prvog vikenda nakon njegove odluke o zabrani, profit zabeležio rekord! Bio je najbolji u prethodnih 14 godina otkako je restoran otvoren.

U Intervjuu za Biznis insajder, Flin je rekao da je njegova odluka bila dobra za posao jer sada ljudi „mnogo troše, piju dobra vina i tako troše još više“.

„Imali smo nekoliko mama i roditelja koji smatraju da je to direktna diskriminacija, ali reakcije su uglavnom pozitivne. Dobio sam mnogo podrške i mnogo roditelja nam je prišlo, govoreći da je to dobra stvar“, dodao je.

Izvor: Index.hr