KUĆNO MASIRANJE

Masaža nogu veoma je važna za održavanje dobrog zdravlja, a masiranje stopala predstavlja najznačajniji deo tog tretmana. Masažer stopala je sprava koju bi trebalo svaka kuća da ima, jer može da bude pravo blago za zdravlje čitave porodice.

 

Danas ima mnogo aparata koji imaju funkcije masiranja. Jedan od njih je i masažer stopala.

masažer stopala

Ova sprava omogućava da se tretman refleksologije, koji podrazumeva masažu određenih kritičnih tačaka na stopalima i dlanovima, sprovede lakše u delo.

Mnoge su zdravstvene koristi koje dobijamo masažom stopala. Kada je reč o masažeru, on je praktičan zato što se može koristiti bilo kada i bilo gde.

Može se izdvojiti bar deset zdravstvenih koristi masažera stopala.

Eliminiše bolove

Posle obavljanja raznih aktivnosti koje nam preko dana crpu energiju, često naša tela i noge osećaju bolove. Sprava za masiranje stopala rešiće problem bolnih nogu za tili čas. Ne samo da će krutost u nogama biti rešena, već će i ukočenost u telu nestati, zato što će masaža stopala učiniti da se olakšanje od bola proširi celim telom.

Eliminiše grčeve i trnjenje

Poremećaji ili problemi u nogama koji se najčešće javljaju su grčevi ili trnjenje. Većina masažera ima opcije preko kojih se podražavaju tačke na stopalima u zavisnosti koji je organ u problemu prema tumačenju refleksologije. Međutim, kada se ne uključi nijedna od specifičnih opcija onda se masiraju stopala u celini i tom masažom eliminišu se neprijatni trnci u nogama.

Pomaže kod uganuća noge

U ovom slučaju, povreda noge nije toliko ozbiljna kao što je prelom. Za blaga uvrtanja noge ili modrice od udarca, masažer može da otkloni bol redovnom dnevnom upotrebom po principima refleksologije.

Obezbeđuje značajne efekte na celo telo

Iako je ovde reč samo o masiranju nogu, efekti se osećaju po celom telu. Ona će učiniti da se telo opusti i ostane u veoma ugodnom stanju tokom celog dana. Da bi vam brže prošlo vreme, tokom masaže stopala možete da čitate novine ili knjigu.

Revitalizuje telo

Veoma važan efekat koji će se obavezno dogoditi posle masaže stopala jeste taj da se celo telo oseća krepkijim, poletnijim i svežijem. To je zato što se masiranjem kritičnih tačaka na stopalima neutrališe osećaj krutosti i zamora.

Ubrzava cirkulaciju krvi

Masaža stopala može da pomogne i kod podsticanja krvotoka i cirkulacije kroz krvne sudove. Ovo se dešava zato što na stopalima postoji veoma veliki broj krvnih sudova, koje masaža može aktivirati da kroz njih krv brže struji.

Sprečava anemiju

Kada krv kroz sudove teče glatko usled dobro izmasiranih stopala, automatski će biti sprečene glavobolje ili vrtoglavicekoje su obično uzrokovanu nedostatkom dobre cirkulacije.

Sprečava razne hronične bolesti

U savremenim masažerima postoje izbočine koje imaju funkcije kao što imaju igle za akupunkturu. Svrha te tradicionalne istočnjačke medicine je da se iglicama gađaju tačke koje će sprečavati pojavu brojih hroničnih bolesti. Dakle, ovo je još jedna u nizu prednosti masažera stopala.

Prevazilazi opstipaciju (zatvor)

Masiranje stopala takođe pokazuje i odlične rezultate u stimulisanju debelog creva tako što obezbeđuje neku vrstu peristaltičke energije koja može biti način da se prevaziđe zatvor stolice.

Pomaže u ublažavanju poremećaja spavanja

Efekti relaksacije dobijeni masažom stopala pomoći će vam i da rešite probleme sa spavanjem. Kvalitet sna neizostavno se mora povećati posle prijatnog masiranja.