UPUTSTVA SLAVNE NOVINARKE

Govori se da će biti Trampova naslednica, tako da su saveti Opre Vinfri više nego dragoceni, jer moguće je da nam ih saopštava buduća predsednica SAD. Šalu na stranu, multimilionerka Opra koja dovoljno vodi računa o svom životu ima poruke za našu srećniju svakodnevicu.

 

Opra Vinfri je osoba koja je oblikovala „tok-šou“ format i koja će zauvek ostati omiljeno televizijsko lice miliona ljudi.

saveti opre vinfri

Njen vredan rad i istančane socijalne veštine dovele su je u poziciju da joj mnogi veruju u ono što kaže, pa makar možda i ne bili saglasni s tim.

Poznata je i po tome da često deli pregršt saveta na razne teme, a najčešće one u vezi sa samopoštovanjem i željom da se živi skladniji i srećniji život.

Upravo je na tu temu nedavno imala šta da poruči i čitaocima američkog izdanja časopisa Vog. Izdvojila je pet jednostavnih pravila kojih se ona svakodnevno pridržava, a koja uvek iznova pozitivno utiču na njen život.

Ključ je u balansu: Mogu da jedem sve što poželim, ali ne moram sve što poželim da jedem istovremeno. To je čitava filozofija života, možeš dobiti sve, ali ne odjednom, poručila je Opra.

Odustajanje od zadatih normi lepote: „Dani u kojima sam bila opsednuta time koliko sam mršava su davno prošli, kao i dani u kojima sam želela da dostignem neki standard, kada je u pitanju fizički izgled. Sad sam sebi najlepša kad se dobro osećam“, rekla je Opra.

Pronalazak vremena za sebe: „Uvek pronađem način da barem jednom u toku dana budem sama sa sobom. Ako pričamo o idealnom scenariju, na raspolaganju ću ujutro imati 20 minuta za sebe, a onda još i 20 minuta uveče.“

Jutra obeležena zahvalnošću: „Nikad ne navijam alarm, ne verujem u njega i smeta mi. Umesto toga, sama se od sebe budim oko šest sati, budući da su i moji psi navikli na takav raspored. Prva misao nakon buđenja svakog dana glasi ovako nekako: Živa sam. Hvala!“

Život u sadašnjosti: „Udahnite, izdahnite i podsetite se da je upravo ovaj trenutak jedini koji imate i jedini za koji znate“, podsetila je Opra Vinfri na nešto što većina nas, koliko god da je važno, najčešće zaboravlja.

Izvor: Dnevnik.rs