SMEŠTAJ ZA NULA DINARA

Želite da putujete, a nemate rodbinu širom sveta kod koje biste mogli da odsednete? Nikakav problem!

 

Home Exchange je sajt koji vam može pomoći da pronađete smeštaj za nula dinara. Verovatno se pitate kako, a odgovor je vrlo jednostavan. Home Exchange je sajt pomoću koga dva korisnika razmenjuju dom za određeni vremenski perod, tako da i vi a i vlasnik stana sa kojim se menjate putujete bez troškova smeštaja.

home exchange

Ukoliko nalazite ovaj način putovanja i pronalaska smeštaja zanimljivim, evo nekoliko saveta kako da jednostavno i na pravi način započnete svoju avanturu.

  1. Upload-ujte na sajt lepe fotografije vašeg stana

Fotografije stana su prva stvar sa kojom se vaši potencijalni „gosti“ susreću. Potrudite se da budu dobro osvetljene, uredne i visoke rezolucije. Bilo bi dobro da unajmite profesionalnog fotografa koji će sa svojom opremom napraviti kvalitetne i reprezentativne fotografije vašeg stana.

  1. Detaljno opišite svoj dom

Napišite dobar opis svog doma i ne zaboravite da u njega uvrstite sve relevantne informacije koje ga čine jedinstvenim. Navedite sve prednosti vašeg doma, kao što su bicikli, igračke za decu, internet, bazen, bašta itd. Potrudite se prikažete svoj dom na personalizovan način kako bi potencijalni zainteresovani stekli adekvatan utisak o njemu. Mnogi korisnici napišu kratak tekst izmedju 500 i 700 reči o tome šta najviše vole u svom domu.

  1. Predstavite svoj kraj i lokalne atrakcije

Napišite nešto o kraju u kom živite, komšijama, buci sa ulice i tako dalje. Pokušajte da prenesete osećaj boravka u vašem stanu. Takođe preporučite najjeftiniju i najsnabdeveniju prodavnicu u kraju, najbolju piceriju, restoran, šta god da se nalazi u blizini a vredno je pomena.

  1. Napravite video snimak svog doma

Video snimak je odličan alat da svojim potencijalnim partnerima u razmeni domova prikažete atmosferu svog doma, pa zašto ga ne biste iskoristili?

  1. Proveravajte svoju listu redovno

Ukoliko dođe do promene rasporeda u vašem domu, izmenite informacije na profilu. Izbegnite neprijatno iznenađenje svojih partnera u razmeni, jer ni vi ne biste voleli da umesto dva kreveta naiđete na jedan krevet i fotelju u dnevnoj sobi.

  1. Budite otvoreni po pitanju datuma i destinacija

Korisnici najčešnje otputuju negde gde nisu ni sanjali da će otputovati. Budite otvoreni za saradnju i prilagođavanje. Striktan datum i destinacija na profilu može odvratiti mnoge zainteresovane da vam se obrate i sklope dogovor.

  1. Budite iskreni

Poslednji, ali ne i manje važan savet za korišćenje ovog sajta je da budete iskreni. Ako imate bungalov sa travnjakom, nemojte ga opisati kao vilu sa luksuznom baštom. Svaki dom, svaki kraj i svaka država imaju nešto zanimljivo i jedinstveno na svoj sopstveni način.

smeštaj beograd stan

Za ovakav proces potrage za smeštajem treba odvojiti dosta strpljenja i vremena. Ukoliko budete imali sreće i pratite ove savete, brzo ćete otputovati na željenu destinaciju. Sa druge strane, ukoliko vam je smeštaj potreban hitno, bolje je okrenuti se nekim drugim tehnikama pretrage. Ako tražite stan na dan u Beogradu, a nemate vremena da otvorite nalog na Home Exchange sajtu, na raspolaganju su vam apartmani u Beogradu u svim delovima grada sa raznovrsnim rasponom cena.