Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Muzika

„JapaLkan“ – kad Japanci sviraju i pevaju balkanski melos! (VIDEO)

U NOŠNJI I OPANCIMA

Japanska muzička grupa „JapaLkan“, poznata po negovanju balkanskog melosa i izvođenju muzike sa ovog prostora, održaće svoj prvi koncert u Beogradu pod nazivom „Srpski koncert – voljenoj srpskoj zemlji“ 19. januara.

 

Potpuna egzotika – kad Japanci zasviraju „Mesečinu“ i „‘Ajde Jano“!

japalkan

A to ćete imati priliku da čujete uživo 19. januara u beogradskoj Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ sa početkom u 19 časova.

Ulaz će biti slobodan, a ulaznice je moguće preuzeti na biletarnici ove ustanove kulture.

Naoki Hisinuma, frontmen i glavni vokal grupe, koji svira i trubu, tubu i flugelhorn, osnovao je „JapaLkan“ 2014. godine zajedno sa profesionalnim muzičarima koji su, zahvaljujući svojim izvođenjima, poznati širom Japana.

Svoj naziv grupa je proizvela iz pojmova „Japan“ i „Balkan“, čime ovi umetnici žele da pošalju poruku razumevanja i prijateljstva dveju kultura, kao i da muzička umetnost ne poznaje granice.

Hisinuma, osim sa grupom „JapaLkan“, nastupa i sa svetski poznatim orkestrom Šibusa širazu, sa kojim je obišao veliki broj evropskih država, uključujući i Sloveniju, a ovo će biti prva njegova poseta Srbiji.

Beogradskom koncertu prethodi nastup koji će grupa održati na festivalu Kustendorf 16. januara.

Grupa „JapaLkan“ je 2015. godine objavila album pod nazivom „‘Ajde! ‘Ajde! ‘Ajde!“, a 2017. mini album „Mesečina“.

Na njenom repertoaru nalaze se neke od najpoznatijih i, našem narodu omiljenih, pesama kao što su „Mesečina“, „‘Ajde Jano“, „Ederlezi“, „Niška banja“…

Celokupnom utisku, pored pevanja na srpskom jeziku i jedinstvenog spoja muzičkih instrumenata, značajno doprinose autentične srpske narodne nošnje i opanci, koje su članovi grupe dobili od jedne porodice iz Šumadije.

1 komentar

  • […] Japanska muzička grupa Japalkan, poznata po negovanju balkanskog melosa i izvođenju muzike sa ovog prostora, održala je prošle godine svoj prvi koncert u Beogradu pod nazivom Srpski koncert – voljenoj srpskoj zemlji. Ovaj mladi bend svira južnoslovenske, srpske i romske pesme, spaja narodne melodije izvodeći ih na tradicionalnim duvačkim, ali i električnim instrumentima. Prvi album „Ajde! Ajde! Ajde!“ snimio je 2015. godine. Na repertoaru ove grupe nalaze neke od najpoznatijih i, našem narodu omiljenih, pesama kao što su „Mesečina“, „Ajde, Jano“, „Ederlezi“, „Niška banja“, „Đurđevdan“… […]

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280