LEDENA PUDING TORTA

Bolje od torte u kojoj ima puding može biti samo torta sa dva pudinga! E baš je takva ova ledena puding torta sa pomešanim ukusima vanile i čokolade. Nema neke mudrosti u spremanju ove izvrsne poslastice koja će sasvim sigurno oduševiti sve ljubitelje kremastih kolača.

puding torta

Sastojci:

ZA TESTO
4 kašika brašna
4 kašike šećera
4 jaja

ZA FIL
1 puding od čokolade
1 puding od vanile
200 grama putera
2 kašike šećera
100 grama šećera
600 mililitara mleka
1 prašak za šlag

Način pripreme:

Mikserom mutimo jaja i 4 kašike šećera. Kada se šećer rastopi, isključimo mikser i dodamo 4 kašike brašna. Testo prespemo u nauljen kalup. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.

Kuvamo 250 mililitara mleka i kašiku šećera. Dodamo prašak za puding od vanile pomešan sa mlekom i kuvamo puding dok ne dobije potrebnu gustinu.

Kuvamo drugi puding od 250 mililitara mleka i kašike šećera. Dodamo prašak za puding od čokolade i kuvamo puding dok ne dobije potrebnu gustinu. Ostavimo oba pudinga da se ohlade.

U sud za mućenje mikserom mutimo puter i 100 grama šećera. Pola izmućenog putera dodamo u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade. Mutimo mikserom dok se sastojci ne sjedine.

Patišpanj sečemo na 2 jednaka dela i na prvi nanesemo braon fil. Stavimo drugi deo i premažemo žutim filom.

Mutimo prašak za šlag i mleko, punimo špric i ukrasimo strane i gornju površinu torte. Po ukusu tortu možemo poprskati kakaom i ohladimo je pre posluženja.

Prijatno!