HOLIVUD U PUNOM SJAJU

Predlažemo vam 10 filmova koji su nastali prethodne godine i neki od njih su glavni pretendenti za nagradu Oskar. Da biste bili ukorak sa vremenom, pogledajte sve ove naslove pre nego što počne najveća filmska manifestacija u Holivudu.

 

Predviđanja za prestižnu filmsku nagradu Oskar već su počela. Koji film snimljen u prethodnoj godini će biti najbolji? Naravno, među najatraktivnijim kategorijama su i oni za najboljeg glumca i glumicu, kao i najboljeg režisera.

10 filmova

Zvanične nominacije su objavljene, a ovih desetak filmskih naslova sigurno ne treba propustiti bez obzira na to da li se nalaze u konkurenciji za najbolje ostvaranje ili ne.

Predlažemo vam da kao najkvalitetnije filmove u prethodnoj godini pogledate sledećih 10 naslova.

Dunkirk

Prema mnogima, remek-delo režisera Kristofera Nolana zaslužuje da se nađe u kategoriji najboljeg filma, ali i najboljeg režisera, sporedne muške uloge i originalnog scenarija.

Film prikazuje neustrašivu bitku za vreme Drugog svetskog rata, između grupe belgijskih, francuskih i britanskih vojnika sa jedne strane, i nemačke vojske sa druge.

Get Out

Možda smo ga i pominjali nekoliko puta do sada, ali ukoliko ga još uvek niste gledali, ispravite tu grešku u najkraćem mogućem roku.

Film koji je apsolutno osvojio i publiku i kritičare prati priču mladog afroamerikanca koji sa svojom devojkom odlazi da upozna njene roditelje.

Ali, oni nisu onakvi kao što se predstavljaju i prijatan susret se uskoro pretvara u košmar kakav ne možete ni da zamislite.

The Big Sick

Komičan i ozbiljan, istovremeno tužan i veseo, The Big Sick je snimljen prema istinitoj priči pakistanskog komičara Kumala Nandžanija koji započinje vezu sa Emili, i njih dvoje se suočavaju sa kulturološkim razlikama među sobom.

Ali, kada se Emili suoči sa misterioznom bolešću i padne u komu, Kumal upoznaje njene roditelje i suočava se sa svojim pravim osećanjima.

The Florida Project

Radnja se odvija za vreme jednog leta, a prati život šestogodišnje Muni i njene problematične majke koje žive u motelu, kao i veći deo Muninih drugarica, u senci sjajnog Diznilenda koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Battle of the Sexes

Istinita priča koja prikazuje istorijski teniski meč iz 1973. godine između ženskog reketa broj 1 Bili Džin King i nekadašnjeg šampiona Bobija Rigsa.

Darkest Hour

Neponovljivi ultralegendarni Geri Oldman portretiše Vinstona Čerčila za vreme prvih dana Drugog svetskog rata, kada se novoizabrani britanski premijer suočavao sa jednim od najtežih zadataka – da pregovara sa Hitlerom ili da ide u rat protiv njega i pored malih šansi za pobedu.

Wonderstruck

Ben i Rouz su deca iz dve različite decenije koja potajno priželjkuju da njihovi životi izgledaju sasvim drugačije.  Ben očajnički čezne za ocem kojeg nikada nije upoznao, a Rouz mašta o susretu sa misterioznom glumicom o kojoj sakuplja novinske članke za svoj album.

Kada im se ukažu zanimljivi putokazi, oni hrabro počinju da otkrivaju tajne.

Molly’s Game

Uzbudljiv i intrigantan, rađen prema istinitoj priči o Moli Blum, nekadašnjoj olimpijskoj takmičarki u skijanju koja je vodila jedan od najluksuznijih kockarskih klubova u Americi i postala meta FBI-a.

Mother!

Poslednje režisersko ostvarenje Aronofskog, za neke je remek-delo, a za neke potpuni promašaj. Kritike su veoma podeljene, a da biste oformili svoje mišljenje, pogledajte film koji prati priču bračnog para čiju su mirnu idilu naglo prekinuli iznenadni posetioci koji odbijaju da odu.

Breathe

Inspirativna ljubavna priča o Robinu i Dajani Kevendiš u kojoj se par suočava sa smrtonosnom bolešću jednog od partnera, zarobiće vam srca i vratiće vam nadu u ljubav.

 Izvor: Crnobelo.rs