LJUTI PILEĆI BATACI SA REZANCIMA

Pikantno zadovoljstvo sa rezancima su ovi ljuti pileći bataci, koji će sve ljubitelje piletine i paste prosto oduševiti. Za sve one koji ne vole ljuta jela, preporuka je da zelena paprika koju odaberu za ovaj recept bude blaga i slatka.

ljuti pileći bataci

Sastojci:

2 pileća bataka sa karabatacima
300 grama rezanaca
200 mililitara belog vina
peršun
1 ljuta zelena paprika
1 sveža grančica ruzmarina
1 glavica crnog luka
1 kašika paradajz pirea
1 češanj belog luka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Odvojimo batake od karabataka i na nekoliko mesta zasečemo ih nožem. Češanj belog luka isečemo na duguljastu parčad koju zabodemo u zaseke na mesu. Meso posolimo i pobiberimo. Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodamo sitno isečenu ljutu papriku i pileće batake i karabatake. Provrelu vodu u šerpi na šporetu posolimo i stavimo rezance da se kuvaju.

U sud sa paradajz pireom sipamo belo vino i promešamo. Listove ruzmarina odvojimo od grančice i sitno ih isečemo. Sitno isečemo i peršun. Isečen ruzmarin i peršun dodamo u sud sa paradajz sosom i vinom. Zatim dodamo u tiganj, posolimo, poklopimo tiganj i ostavimo sadržinu da se dinsta 40 minuta.

Skuvane rezance serviramo na činiju. Na rezance serviramo pileće batake. Prelijemo sosom iz tiganja i dekorišemo grančicama ruzmarina.

Prijatno!