GOSTOVANJE RUSKIH NAUČNIKA

Međunarodni naučni centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle (MNIC NT) poziva na prezentacije dva ruska akademika, značajnih savremenih naučnika Sergeja Tolmačeva i Jevgenija Gubareva.

 

Oni će u prisustvu čelnika MNIC NT – direktora mr Milke Kresoje i osnivača inženjera Spasoja Vlajića i Gorana Marjanovića – govoriti o dve važne teme: pregledu savremenih (eterskih) tehnologija tananih polja i Rusiji i njenom odnosu prema noosfernoj civilizaciji budućnosti.

dva ruska akademika

Prezentacije ruskih naučnika dogodiće se u utorak 3. i sredu 4. aprila. U nastavku vam predstavljamo program ovih predavanja.

Opšta tema: Pregled savremenih (eterskih) tehnologija tananih polja

~ 3. aprila u 16 sati, „MNIC NT“ Bulevar Despota Stefana 37 ~

1. Tolmačev Sergej Jurijevič

Praksa primene reprintera baziranog na torzionom kanalu za rešavanje problema kontrole fiziologije živog organizma.

U izveštaju se opisuje istorija organizacije redovnih naučno istraživačkih i i konstruktorskih radova na stvaranju industrijskih tehnologija zasnovanih na novim fizičkim realnostima – torzionim interakcijama. Od zadatka izgradnje globalne telekomunikacione mreže na novim fizičkim principima ka zadacima razvoja lokalnih reprintera. Upotreba lokalnog informacionog kanala za prenos informacija o svojstvima biološki aktivnih materija na vodu i vodenu sredinu. Upravljanje fiziologijom živog organizma kroz programiranje biofizičkih svojstava vode. Primeri primene industrijskih tehnologija u poljoprivredi, industriji i medicini.

2. Gubarev Evgenij Alekseevič

Kombinovanje Ajnštajnove i Tesline linije u elektrodinamički orijentisanoj tački.

Reči Ajnštajna iz radova 1905. po teoriji relativnosti: „Uvođenje svetlosnog etra će se pokazati suvišnim, pošto se u toj teoriji ne uvodi „apsolutno nepokretan prostor“ i reči Nikole Tesle iz članka o „Svetskom sistemu“:

„Ako postoji bilo kakvo kretanje u prostoru, koji se može meriti, to u njegovoj osnovi leži odraz dejstva etra, bez trenja i inercije“, što sve govori o suprotnim pogledima na svojstva prostora, s jedne strane to je teorija relativnosti i s druge strane fenomenologija Tesle.

Pomiriti i spojiti ova dva stava izgleda da je moguće kroz prirodni razvoj Specijalne teorije relativnosti – teorije relativnosti realnih sistema računanja – i stvorenu na toj osnovi elektrodinamiku orijentisane tačke. Ova teorija elektromagnetskih pojava uopštava klasičnu elektrodinamiku i pokreće dodatne situacije, koje objašnjavaju neke od misterioznih eksperimenata Tesle i A. E. Akimova.

Prezentacija se posvećuje uspomeni na Anatolija Jevgenjevića Akimova (1938-2007), izuzetnog ruskog naučnika koji je više od dve decenije bio na čelu istraživanja o tankim (elektrotorzionim) poljima u Rusiji (prethodno poznatim kao osnovne komponente elektromagnetnih polja Tesle).

******************************************************************

Opšta tema: „Rusija i noosferna civilizacija budućnosti“

~ 4. aprila u 18 sati, „Ruski dom“ Kraljice Natalije 33 ~

plakat MNIC NT novi

1. Tolmačev Sergej Jurijevič
„Noosferske agrarne tehnologije kao najvažniji faktor u razvoju civilizacije.“

Sadržaj:
– moderna industrija poljoprivrede – glavni izvor zagađenja životne sredine i smanjenje kvaliteta useva;
– ekološka poljoprivreda, kao pokušaj smanjenja opterećenja na poljoprivrednom zemljištu;
– inovativni pristupi proizvodnji poljoprivrednih proizvoda- korišćenjem metode informacionog upravljanja usevima
– primena tehnologije „Akvator“ u različitim granama poljoprivrede;
– moderne informacione poljoprivredne tehnologije – garancija stabilnog razvoja civilizacije.

2. Gubarev Evgenij Alekseevič
„Istorija shvatanja čovečanstva o prirodi prostora: od primitivnog društva do noosfersne civilizacije budućnosti. (Filozofski pregled)“

Biće predstavljene metafizičke osnove pogleda na najvažnije civilizacije, otkrivenih kroz svoja umetnička dela i dostignuti nivo naučnog znanja.
– Nultodimenzionalna prvobitna civilizacija.
– Jednodimenzionalna civilizacija Drevnog Egipta.
– Dvodimenzionalna srednjovekovna indo-arapska civilizacija.
– Trodimenzionalna zapadnoevropska civilizacija (posle velike renesanse).
– Noosfersna civilizacija budućnosti: etar Nikole Tesle, delikatna materija Elene Rerih, interakcija, uzajamano dejstvo tananih polja.