Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Preporuka

MNIC NT poziva na okrugli sto i predavanje dva ruska akademika

GOSTOVANJE RUSKIH NAUČNIKA

Međunarodni naučni centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle (MNIC NT) poziva na prezentacije dva ruska akademika, značajnih savremenih naučnika Sergeja Tolmačeva i Jevgenija Gubareva.

 

Oni će u prisustvu čelnika MNIC NT – direktora mr Milke Kresoje i osnivača inženjera Spasoja Vlajića i Gorana Marjanovića – govoriti o dve važne teme: pregledu savremenih (eterskih) tehnologija tananih polja i Rusiji i njenom odnosu prema noosfernoj civilizaciji budućnosti.

dva ruska akademika

Prezentacije ruskih naučnika dogodiće se u utorak 3. i sredu 4. aprila. U nastavku vam predstavljamo program ovih predavanja.

Opšta tema: Pregled savremenih (eterskih) tehnologija tananih polja

~ 3. aprila u 16 sati, „MNIC NT“ Bulevar Despota Stefana 37 ~

1. Tolmačev Sergej Jurijevič

Praksa primene reprintera baziranog na torzionom kanalu za rešavanje problema kontrole fiziologije živog organizma.

U izveštaju se opisuje istorija organizacije redovnih naučno istraživačkih i i konstruktorskih radova na stvaranju industrijskih tehnologija zasnovanih na novim fizičkim realnostima – torzionim interakcijama. Od zadatka izgradnje globalne telekomunikacione mreže na novim fizičkim principima ka zadacima razvoja lokalnih reprintera. Upotreba lokalnog informacionog kanala za prenos informacija o svojstvima biološki aktivnih materija na vodu i vodenu sredinu. Upravljanje fiziologijom živog organizma kroz programiranje biofizičkih svojstava vode. Primeri primene industrijskih tehnologija u poljoprivredi, industriji i medicini.

2. Gubarev Evgenij Alekseevič

Kombinovanje Ajnštajnove i Tesline linije u elektrodinamički orijentisanoj tački.

Reči Ajnštajna iz radova 1905. po teoriji relativnosti: „Uvođenje svetlosnog etra će se pokazati suvišnim, pošto se u toj teoriji ne uvodi „apsolutno nepokretan prostor“ i reči Nikole Tesle iz članka o „Svetskom sistemu“:

„Ako postoji bilo kakvo kretanje u prostoru, koji se može meriti, to u njegovoj osnovi leži odraz dejstva etra, bez trenja i inercije“, što sve govori o suprotnim pogledima na svojstva prostora, s jedne strane to je teorija relativnosti i s druge strane fenomenologija Tesle.

Pomiriti i spojiti ova dva stava izgleda da je moguće kroz prirodni razvoj Specijalne teorije relativnosti – teorije relativnosti realnih sistema računanja – i stvorenu na toj osnovi elektrodinamiku orijentisane tačke. Ova teorija elektromagnetskih pojava uopštava klasičnu elektrodinamiku i pokreće dodatne situacije, koje objašnjavaju neke od misterioznih eksperimenata Tesle i A. E. Akimova.

Prezentacija se posvećuje uspomeni na Anatolija Jevgenjevića Akimova (1938-2007), izuzetnog ruskog naučnika koji je više od dve decenije bio na čelu istraživanja o tankim (elektrotorzionim) poljima u Rusiji (prethodno poznatim kao osnovne komponente elektromagnetnih polja Tesle).

******************************************************************

Opšta tema: „Rusija i noosferna civilizacija budućnosti“

~ 4. aprila u 18 sati, „Ruski dom“ Kraljice Natalije 33 ~

plakat MNIC NT novi

1. Tolmačev Sergej Jurijevič
„Noosferske agrarne tehnologije kao najvažniji faktor u razvoju civilizacije.“

Sadržaj:
– moderna industrija poljoprivrede – glavni izvor zagađenja životne sredine i smanjenje kvaliteta useva;
– ekološka poljoprivreda, kao pokušaj smanjenja opterećenja na poljoprivrednom zemljištu;
– inovativni pristupi proizvodnji poljoprivrednih proizvoda- korišćenjem metode informacionog upravljanja usevima
– primena tehnologije „Akvator“ u različitim granama poljoprivrede;
– moderne informacione poljoprivredne tehnologije – garancija stabilnog razvoja civilizacije.

2. Gubarev Evgenij Alekseevič
„Istorija shvatanja čovečanstva o prirodi prostora: od primitivnog društva do noosfersne civilizacije budućnosti. (Filozofski pregled)“

Biće predstavljene metafizičke osnove pogleda na najvažnije civilizacije, otkrivenih kroz svoja umetnička dela i dostignuti nivo naučnog znanja.
– Nultodimenzionalna prvobitna civilizacija.
– Jednodimenzionalna civilizacija Drevnog Egipta.
– Dvodimenzionalna srednjovekovna indo-arapska civilizacija.
– Trodimenzionalna zapadnoevropska civilizacija (posle velike renesanse).
– Noosfersna civilizacija budućnosti: etar Nikole Tesle, delikatna materija Elene Rerih, interakcija, uzajamano dejstvo tananih polja.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Proktomed Dr Milena Šćepanović oglas sideba baner
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter