POHOVANI ROLATI OD KELJA

Uvijaju se kao sarme, ali su potpuno drugačiji. Ipak, ovi pohovani rolati od kelja veoma su ukusni i odlično idu kao fino predjelo na nekim velikim, značajnim gozbama. Zato toplo preporučujemo da ove filovane rolnice uvijene u listove kelja poslužite baš u takvim prilikama.

rolati od kelja

Sastojci:

1 glavica kelja
1 glavica luka
50 grama putera
350 grama sira
4 jaja
1 češanj luka
4 kašike brašna
10 kašika prezle
200 grama krugova šunke
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Razlistamo glavicu kelja i obarimo u uzavreloj i posoljenoj vodi. U tiganju sa rastopljenim puterom pržimo sitno seckani luk i beli luk. Properemo kelj u hladnoj vodi i ostavimo da se ohladi. U dublji sud izrendamo sir, dodamo isprženi luk i pobiberimo. Izgnječimo sir i dodamo 2 žumanca. Sjedinimo sastojke.

Listove kelja isečemo na pola i isušimo krpom. Na jedno parče stavimo krug šunke, pa nanesemo prethodno pripremljeni fil i uvijemo kao sarmu. Na isti način pripremimo ostale rolate.

Polupamo preostala 2 jaja i dodamo belanca. Rolate uvijemo u brašno, jaja i prezlu. Ovako pripremljene rolate pohujemo u zagrejanom ulju. Vadimo na činiju obloženu papirnom salvetom kako bi upilo višak ulja, pa poslužimo rolate dok su topli.

Prijatno!