MALA REMEK DELA PRETOČENA U ZLATO I SREBRO

Umetnička radionica „Žvrlja“ bavi se unikatnom izradom nakita od zlata i srebra. Ogrlice, broševi ili privesci prave se od plemenitih metala, a ono što je svima zajedničko je da nastaju kao jedinstvene kopije dečijih crteža!

 

Radionica Žvrlja izrađuje nakit prema crtežima mališana.

žvrlja

„Prve šare i mala remek dela pretvaramo u ogrlice, broševe, igle za tatine kravate ili priveske za ključeve“, kažu nam iz ove unikatne umetničke radionice.

A kako je sve krenulo?

Sve je počelo sa željom jedne mame da sačuva ćerkicin crtež, ali tako da ga uvek ima uz sebe. Potom je isto poželela i baka, tetka, drugarica… A nismo zaboravili ni tatu! Klinceza je za tatu nacrtala poseban dvorac da ga nosi blizu srca, na džepu svog sakoa.

Uz pomoć prijatelja, Žvrlja je postala prava mala radionica koja sada izrađuje nakit po crtežima mališana. U vrlo posebnom pakovanju. „Za mamu, baku, tetku i tatinu kravatu!“

žvrlja privesci

Svaki komad nakita u Žvrljinoj radionici oblikuje se i izrađuje ručno. Različitim tehnikama obrade dobijaju se tufne, pruge i šare. I baš to je ono što izdvaja Žvrlju!

Postoji još jedna vrlo važna stvar. Svaka Žvrlja je unikat i nigde na svetu nećete sresti još jednu istu takvu.

Modeli se izrađuju od plemenitih metala, srebra finoće 925 i zlata finoće 585.

Najčešće crteže prosleđuju mame, ali ih u stopu prate tate! A najlepši segment ove priče je razmena uspomena i reakcija kada se otvori ta mala šarena kutija i ugleda Žvrlja.

Svoju posebnu žvrlju naručite OVDE ili na zvaničnoj FB strani