DOBAR SPOJ

Instagram je dobio konkurenciju! U pitanju je aplikacija Vero koja je sve popularnija na App Store-u. Objedinjuje nekoliko najpopularnijih socijalnih mreža u sebi, stiže bez reklama i trenutno je skroz besplatna!

 

Društvena mreža bez reklama koja dozvoljava korisnicima da dele fotografije i ubacuju linkove u njihov opis, ali i preporučuju knjige, filmove i serije svojim pratiocima postaje sve popularnija u svetu. Štaviše, mnoge poznate ličnosti su se pohvalile da su počele da koriste ovu mrežu.

vero

Aplikaciju je 2015. lansirao Ajman Hariri, milijarder i sin bivšeg libanskog premijera Rafika Haririja. U intervjuu za CNBC Hariri je rekao da je aplikaciju pokrenuo jer je frustriran brojem reklama koje se pojavljuju na Fejsbuku i Tviteru.

Ponašajte se online kao što živite offline. Manje društvenih mreža, više društvenog života  pametni su slogani ove kompanije.

Po čemu se Vero razlikuje?

Vero pokušava da bude Instagram, Facebook, Twitter i Spotify u jednom. Postovi mogu biti i slika, tekst, ali i link. Postovi su sortirani hronološki, što je trenutno velika prednost u odnosu na Facebook, Instagram i Twitter.

Ne radi se o broju pratilaca

Na Veru postoji razlika između prijatelja i pratilaca. Možete birati ko će da vam bude prijatelj, a ko pratilac. Postoje tri opcije: bliski prijatelji, prijatelji i poznanici. Čim prihvatite zahtev drugog profila u mogućnosti ste da joj odmah dodelite neku od ove tri titule. Kasnije kada objavljujete sliku možete izabrati koja grupa ljudi će je videti.

Da li je Vero besplatan?

Trenutno jeste, ali uskoro će početi da se naplaćuje pretplata, a svi oni koji plate biće oslobođeni reklamnog sadržaja. Ukoliko ste u prvih million korisnika, aplikaciju ćete imati zauvek besplatno, a ako ne pretplata će iznositi tek nekoliko dolara godišnje.

Izvor: B92.net