(NE)OČEKIVANI POVRATAK

Prilično smo sigurni da ovo niste očekivali, ali legendarna Abba se vraća nakon 35 godina duge pauze. Naime, bend je na Instagramu objavio da su se ponovno okupili i snimili dve nove pesme koje će u budućnosti izvoditi avatari benda.

 

“Odluka da krenemo s uzbudljivom avatar turnejom Abbe imala je neočekivane posledice. Osećali smo da bi, nakon 35 godina, moglo biti zabavno ponovno ući u studio, pa smo to i uradili. Bilo je kao da je vreme stalo i da smo uzeli samo kratki predah”, napisali su članovi benda u objavi na Instagramu.

abba se vraća

Inače, kako je ranije ovog nedelje najavio član benda Björn Ulvaeus, članovi benda su, u sklopu novog projekta “digitalno skenirani i podmlađeni da izgledaju kao što su izgledali 1979. godine”. Njihovi avatari (tačnije ABBAtari) će prvo nastupiti u dvosatnom televizijskom specijalu u koprodukciji NBC i BBC, a zatim će, naredne godine, avatari Abbe ići na svetsku turneju. Američke dnevne novine „Time“ procenjuju da će Šveđani na turneji zaraditi milione funti.

Vredi li uopšte podsećati da je bend u drugoj polovini sedamesetih bio jedan od najvećih svetskih pop fenomena, prodali su milione ploča i izbacili hitove koji su u međuvremenu postali bezvremenski klasici, evergrin šlageri, večni sentiši.

Jedna od dve nove pesme zove se „I Still Have Faith in You“ („Još uvek ti verujem“) i biće premijerno emitovana za vreme televizijskog specijala koji će na programu biti u decembru.

“Možda smo mi malo stariji, ali su pesme nove. Čini nam se da su dobre”, završne su reči u saopštenju četvorke koja je nekada žarila i palila svetskim scenama.

Naravno, dok ne dođe decembar i premijerno bude puštena prva od dve nove pesme, podsećamo se onih hitova popularnih Šveđana bez koje bi svetska pop muzika bila mnogo siromašnija.

Priredio: Velibor Mihić