Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Muzika

ABBA se vraća posle 35 godina, popularni Šveđani snimili dve nove pesme

(NE)OČEKIVANI POVRATAK

Prilično smo sigurni da ovo niste očekivali, ali legendarna Abba se vraća nakon 35 godina duge pauze. Naime, bend je na Instagramu objavio da su se ponovno okupili i snimili dve nove pesme koje će u budućnosti izvoditi avatari benda.

 

“Odluka da krenemo s uzbudljivom avatar turnejom Abbe imala je neočekivane posledice. Osećali smo da bi, nakon 35 godina, moglo biti zabavno ponovno ući u studio, pa smo to i uradili. Bilo je kao da je vreme stalo i da smo uzeli samo kratki predah”, napisali su članovi benda u objavi na Instagramu.

abba se vraća

Inače, kako je ranije ovog nedelje najavio član benda Björn Ulvaeus, članovi benda su, u sklopu novog projekta “digitalno skenirani i podmlađeni da izgledaju kao što su izgledali 1979. godine”. Njihovi avatari (tačnije ABBAtari) će prvo nastupiti u dvosatnom televizijskom specijalu u koprodukciji NBC i BBC, a zatim će, naredne godine, avatari Abbe ići na svetsku turneju. Američke dnevne novine „Time“ procenjuju da će Šveđani na turneji zaraditi milione funti.

Vredi li uopšte podsećati da je bend u drugoj polovini sedamesetih bio jedan od najvećih svetskih pop fenomena, prodali su milione ploča i izbacili hitove koji su u međuvremenu postali bezvremenski klasici, evergrin šlageri, večni sentiši.

Jedna od dve nove pesme zove se „I Still Have Faith in You“ („Još uvek ti verujem“) i biće premijerno emitovana za vreme televizijskog specijala koji će na programu biti u decembru.

“Možda smo mi malo stariji, ali su pesme nove. Čini nam se da su dobre”, završne su reči u saopštenju četvorke koja je nekada žarila i palila svetskim scenama.

Naravno, dok ne dođe decembar i premijerno bude puštena prva od dve nove pesme, podsećamo se onih hitova popularnih Šveđana bez koje bi svetska pop muzika bila mnogo siromašnija.

Priredio: Velibor Mihić

Ostavite komentar

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280