POMOĆ U SVAKO DOBA

Određene aplikacije za vozače veoma su korisne i mogu da olakšaju mnoge probleme i poteškoće koje se javljaju vozačima skoro svakodnevno.

 

Pametni telefoni i tableti su naša svakodnevica i skoro da nema osobe koja ne poseduje bar jedan ovaj uređaj. Svi ovi uređaji imaju pristup internetu, što može mnogo olakšati život. Osim zabavnih i edukativnih aplikacija, koje sigurno imate instalirane, ima i onih koje vam mogu biti jako korisne.

aplikacije za vozače

Ukoliko ste vozač, ove aplikacije vam mogu olakšati život i to mnogo.

1. Waze

Osim odlične navigacije, ona je i neka vrsta društvene mreže, preko koje možete da komunicirate sa preko 100 miliona korisnika žirom sveta. Ona beleži stanje na putevima, gde se nalazi policija, cene goriva na pumpama i slično.

2. Anti Teft Car Alarm

Ova aplikacija ima funkciju da vas obavesti ako se vaš automobil pomeri, što je posebno korisno ako se parkirate na nebezbednom parkingu.

3. Adria ATM

Ova aplikacija sadrži spisak svih bankomata u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Grčkoj. U aplikaciju unesete lokaciju na kojoj se nalazite, a na mapi će se pojaviti svi bankomati koji su vam blizu.

4. Here WeGo

Ova aplikacija je glasovna navigacija na više od 70 različitih jezika i dijalekata, među kojima se nalazi čak i srpski jezik, a koristi se „oflajn“. Osim što vam pokazuje kako da najbrže stignete do željene destinacije, pokauzuje vam i šta se sve nalazi u vešem okruženju.

5. Smart Tools

Aplikacija sadrži 40 pametnih „uradi sam“ i „mernih“ alata kao što su lenjir, brzinomer, lampa, merenje jačine zvuka, lokacija, kompas, lupa, detektor metala…

6. Park your phone – Hendsfri

Umesto da se tokom vožnje javljate na telefon ili odgovarate na poruke, ova aplikacija će to učiniti umesto vas. Tako će vam sva pažnja biti usmerena na vožnju.

7. DigiHUD

Ova aplikacija je brzinomer, a osim što pokazuje kojom brzinom se vozilo kreće, može i da projektuje trenutno vreme i razvijenu brzinu na prednjem vetrobranskom staklu.

8. Locate my care / Find my car

U trenutku kada se parkirate pokrenite jednu od ove dve aplikacije i više nećete imati problema sa traženjem automobila na parkingu.

9. Naša patrola

Ova aplikacija služi da upozori vozače na mesta gde su saobraćajne patrole česte, aplikacija pokriva samo teritoriju Srbije.

10. Car Problems & Repairs

Ova aplikacija je neka vrsta priručnika koji detaljno objašnjava najčešće kvarove na automobilima, aplikacija vam pokazuje kako da dijagnostikujete i popravite kvar.

11. Vozači Srbije

Svi kandidati za vozače se mogu dodatno pripremiti za polaganje ispita, putem ove aplikacije.

12. Stanje na putevima

Aplikacija nudi podatke o stanju na putevima u Srbiji, upozorava vas na radove na putu, obilaznicama i slično.

13. Putevi Srbije

Ova aplikacija služi kao pomoć na putu, a otkriva vam gde su radovi, kamere i naplatne rampe. Takođe vam pokazuje i tačne lokacije najbližih benzinskih pumpi.

14. LPG CNG Finder

Ova aplikacija vam pokazuje tačne lokacije benzinskih pumpi, ali u svim gradovima u Evropi. Osim lokacije, ova aplikacija pokazuje i cene.

15. Osmatrač

Ova aplikacija vam pokazuje da li ćete upasti u gužvu na ulicama u gradu, detaljno pokazuje da li su gužve pred vama, ali pokazuje ulice samo većih gradova u Srbiji.

16. Parking manijak

Preko ove aplikacije možete lakše plaćati parking, tako da uvek možete biti sigurni u kojoj zoni parkiranja se nalazite. Međutim, iako vam nudi sve detalje vezane za parkiranje, SMS poruku morate poslati sami, jer je aplikacija ne šalje direktno.

17. First Aid

Ova aplikacija je neka vrsta priručnika za prvu pomoć, odavde možete učiti kako da povređenom učesniku saobraćaja date adekvatnu pomoć.

18. Tire size calculator

Ova aplikacija je korisna za sve vozače koji žele da promene veličinu točkova ili pneumatika, ali pokazuje i da li možete da stavite veće felne i koja veličina odgovara vašem automobilu.

19. Smart Car Doc

Ova aplikacija vam omogućava da tokom vožnje telefonom upravljate samo svojim glasom, što znači da se neometano možete javljati, pa čak i slati poruke tako što ćete sve diktirati.

20. Registracija vozila

Ova aplikacija vam pokazuje koliko će tačno koštati registracija za auto koji tek planirate da registrujete ili da kupite.

21. SoundMeter

Ova aplikacija vam pokazuje kolika je buka u kabini automobilu prilikom rada motora.

22. Gas Buddy

Ova aplikacija izračunava tačnu potrošnju goriva, ali je malo konfuzna.

23. Bosch QualityScan

Ova aplikacija omogućava vozačima da na jednostavan način provere svoju pumpu skeniranjem nalepnice ili klipa putem kamere.

24. Bluetooth AutoConnect

Ova aplikacija automatski povezuje vaš telefon sa ekranom automobila, pa čak i ako vam Bluetooth opcija na telefonu nije ukljčena.

25. DailyRoads Voyager

Ova aplikacija snima put kojim idete, tako možete da zabeležite sve što želite, a video zauzima manje memorije od onog koji pravi kamera telefona.

26. Speed Camera Radar

Ova aplikacija može da detektuje kamere za brzinu, mobilne zasede, kamere sa crvenim svetlom, loše puteve i ostalo.

27. ChargeMap

Ova aplikacija vam tačno pokazuje gde se nalaze punjači za električne automobile, mapa pokazuje više od 155.000 punjača širom Srbije i Evrope.

28. Moj auto

Ova aplikacija je elektronska servisna knjižica, a korisna je jer će vas podsećati i kada je vreme za servis.

29. My Opel

Postoji više ovakih aplikacija – My Opel, Mazda, Honda…Ove aplikacije vam pružaju tačne podatke o vašem automobilu, podsećaju vas kada je vreme za servis i pomažu vam da rezervišete termin za pregled automobila.

Izvor: Sat.rs