GURMANSKI KOLAČIĆI

Naša preporuka za raznorazne svečanosti su gurmanski kolačići od junećeg mesa obavijeni slaninom i ukrašeni kockicama mocarele. Definitivno je ovim ukusnim zalogajima mesto na stolu kada se nešto s razlogom slavi.

gurmanski kolačići

Sastojci:

500 gr mlevenog junećeg mesa
12 tankih lenti dimljene slanine
2 zemičke
2 glavice luka
2 jaja
peršun
125 grama mocarele
1 kašika ljutog ajvara
2 češnja belog luka
1 mala kašika senfa
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Kada omekša posolimo, pobiberimo i dodamo iseckani beli luk, iseckani peršun, senf, zemičke omekšale u vodi, jaja i ajvar. Sadržaj tiganja dodamo u sud sa mlevenim mesom.

Kalup za pečenje sa kružnim oblicima obložimo lentama slanine. Kašikom za sladoled uzimamo od smese sa mlevenim mesom, stavimo po jednu kocku mocarele i pritiskamo u unutrašnjost smese. Lopticu nanesemo u prvi kružni oblik u kalupu. Prekrijemo lopticu lentom slanine. Ponovimo postupak dok ne potrošimo mleveno meso.

Čačkalicom učvrstimo lente slanine. Pečemo 30 minuta na 200 stepeni. Izvadimo čačkalicu, zabodemo parče paradajza i kocku mocarele i vratimo čačkalicu na kolač. Na isti način ukrasimo sve kolačiće. Svaki kolačić stavimo u papirnu korpicu, poređamo na činiju i serviramo.

Prijatno!