KREM KANELONI S PILETINOM

Za sve ljubitelje italijanske paste vikend preporuka su slasni kaneloni s piletinom i specijalnim kremom začinjenim bosiljkom i majčinom dušicom. Bez ovakvih specifičnih biljaka koje daju posebnu notu svakom jelu, italijanska kuhinja se ne može ni zamisliti.

kaneloni s piletinom

Sastojci:

2 pileća bataka sa karabatacima
225 grama gotovih kanelona
175 grama šunkarice
220 grama svežih šampinjona
450 grama spanaća
40 grama parmezana
175 grama sira
80 grama putera
2 kašike brašna
150 mililitara pavlake
100 mililitara belog vina
1 pileća kocka za supu
nekoliko grančica bosiljka
3 češnja luka
pola kafene kašike suve majčine dušice
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Skinemo kožu sa mesa, nalijemo vodu, posolimo i ostavimo da se kuva. U drugoj šerpi sa pouljenom i slanom vodom kuvamo kanelone, a u trećoj obarimo spanać.

Na zagrejanom ulju pržimo iseckane šampinjone i luk. Dodamo obareni, proceđeni i iseckani spanać. Dodamo puter, posolimo i pobiberimo.

Napravimo bešamel sos. Na zagrejanom puteru pržimo brašno, dodamo ulja i malo od prethodno skuvane supe. Sipamo vino, pavlaku, sitno seckanu majčinu dušicu, bosiljak i iseckanu šunkaricu. Isceđeno pileće meso očistimo od kostiju, iseckamo i dodamo u bešamel sos. Narendamo sir i promešamo.

U nauljenu tepsiju sipamo šampinjone sa spanaćem. Bešamel sosom napunimo kuvarski špric i pomoću njega punimo kanelone. Ređamo u tepsiju na smesu od šampinjona i spanaća.

U preostalu smesu sa bešamel sosom narendamo preostali sir. Dodamo parmezan i kutlaču supe. Ovim prelivom prelijemo punjene kanelone i dolijemo preostalu supu. Tepsiju prekrijemo aluminijumskom folijom. Pečemo 35 minuta na 200 stepeni. Ukrasimo prema želji francuskim peršunom.

Prijatno!