ZABAVA I POLITIKA

Ako bi se u vezu doveli srpski političari i sličice fudbalera za album predstojećeg Mundijala u Rusiji, onda bi se dobila interesantna priča kao što je ova koju je napisao novinar Darko Kocjan.

 

Imamo za vas ekskluzivne vesti iz Skupštine i Vlade Srbije za koje znamo da ih još niko nije objavio, a do kojih smo došli obaveštajnim delovanjem tajnih agenata radio emisije „Oblak u bermudama“.

srpski političari i sličice fudbalera

Elem, situacija je veoma složena. Groznica koja vlada u kuloarima najznačajnijih srpskih institucija dostiže svoj vrhunac.

Predsedniku fali samo još 35 sličica da popuni album svetskog prvenstva u Rusiji. Za jednog nemačkog igrača koji mu fali daje 50 duplikata Engleza i Australijanaca ili Telekom u pola cene. Za ostale, po dogovoru. Kada je reč o igračima Srbije, poseduje apsolutnu većinu… njihovih sličica, naravno. A Ruse je nabavio telefonom.

Dačić je preko veze došao do fotki svih ruskih fudbalera. Sada kupuje kesice sa sličicama i traži sve španske fudbalere osim onih iz Barselone. Sličice fudbalera Burundija lepi na stranama u albumu rezervisanim za Panamu i Peru, a od Argentinaca sakuplja samo one koji igraju ili su igrali za Boku juniors.

Premijerka ništa ne sakuplja. Ona čeka sličice u vezi sa svetskim prvenstvom u fudbalu za žene koje se sledeće godine održava u Francuskoj.

Predsednica Narodne skupštine menja po 30 svojih duplikata za jednog iranskog fudbalera. Kažu da je viđena na Terazijama prerušena u iransku narodnu nošnju.

Ministar Vulin sakuplja samo srpske i ruske fudbalere, kao i odbrambene igrače svih reprezentacija, osim Hrvatske. Duplikate švajcarskih fudbalera albanskog porekla menja za Ruse i Kolumbijce uz devizu „moji duplikati su i šefovi duplikati“.

Ministar Stefanović sakuplja samo štopere svih ekipa koji umeju dobro da biju sve vrste napadača, ali i najbolje strelce iz reprezentacija uz devizu „moji duplikati su i šefovi duplikati, a moj album je i šefov album“.

Gospođa Joksimović je sakupila sve sličice fudbalera iz zemalja Evropske unije. Sva ostala poglavlja albuma ostala su joj prazna. Do daljeg.

Zorana ne sakuplja nove sličice. Ona album popunjava sličicama američkih fudbalera koji prevrću očima sa prošlog svetskog prvenstva pošto se nisu kvalifikovali za ovo.

Toma je sakupio samo Ruse, a na ostalim stranicama albuma lepi sličice Putina iz novina i časopisa.

Koalicija Đilas-Janković-Jeremić sakuplja sličice za zajednički album. Mada, kruže neproverene vesti da svako od njih trojice posebno puni svoj sopstveni album kod kuće.

Boško Obradović sakuplja samo igrače pravoslavce, pa je posle Rusa i Srba sada u potrazi za sličicom Pikea (koji je prešao u pravoslavnu veru).

Ministar Šarčević je viđen u nekoliko škola i fakulteta gde, pre nego što učenici i studenti krenu prema česmi, sa njima menja duplikate po povoljnijim uslovima.

Svi su posebno osetljivi na Brazilce. Posebno NEIMAR Siniša Mali koji NA-VODI da bi voleo da ih ima kao prvu reprezentaciju koju je sakupio u kompletu. Za Brazilce nudi dve kule duplikata koje poseduje.

Drama je u poslaničkim klupama – svi se trude da što pre sakupe sve sličice, ali nikako da popune album pre šefova.

Prerušeni kuriri i vozači iz Vlade i Narodne skupštine Srbije, svakoga dana obilaze novootvorenu beogradsku berzu kod Terazijske česme, ali za sada nema mnogo vajde. Priča se da predstavnici MMF-a uskoro donose Francuze, Engleze, Belgijance i Švajcarce koji fale….

Da li postoji vakcina protiv sakupljanja sličica fudbalera pred Svetsko prvenstvo (Paninija)? Domaći psihijatri tvrde da još nije pronađena i pritom vam nude svoje duplikate za Argentince i Urugvajce koji im fale.

Inače, autor ove vesti je Darko Kocjan – Dača kome fale brojevi 149, 157, 177, 256, 322, 347, 458, 492, 511, 512, 577, 583, 594…

Zvali su upravo iz direkcije RTS – fale im sličice sa brojevima 217, 233 i 411 za popunu albuma. Onome ko ih ima nude promenu scenarija za poslednju epizodu Nemanjića.

Sa Fejsbuk profila Darka Kocjana