„NEČASNE SVRHE“ ILI REALNA POTREBA

Kada kažemo na odmor, najčešce prvo pomislimo na iznajmljen smeštaj na nekoliko dana, avionski ili autobuski prevoz do lokacije i nekoliko dana obilaženja znamenitosti destinacije ili pak uživanje u koktelima i suncu sa voljenom osobom.

 

Međutim, odmor ne mora nužno biti u trajanju od nekoliko dana.

Ukoliko dolazite u prestonicu radi nekog posla, posete ili izleta, a neophodno vam je mesto za predah, rentiranje dnevnog odmora u Beogradu je verovatno najbolja opcija za vas.

dnevni odmor beograd

Često u hotelskim krugovima „dnevni odmor“ predstavlja drugo ime usluge koja se pruža zarad „nečasnih radnji“. Zapravo, u zavisnosti od tipologije hotela i kategorizacije u broju zvezdica, cena usluge dnevnog odmora se kreće od 1500 dinara do 200 eura.

Iako nigde nije zvanično naglašeno da se usluge dnevnog odmora koriste isključivo u „nečasne svrhe“, svi koji u hotelima rade, a i oni koji u hotele dolaze, navode da znaju o čemu se zapravo radi. Zaposleni u hotelima kažu da ove usluge koriste preljubnici, švaleri, prostitutke i bilo ko ko želi da sakrije svoju „priču“.

S obzirom da je predrasuda o korišćenju ove usluge nadaleko raširena u našem društvu, nije ni čudo što se ljudi, čije su namere časne odriču njenog  korišćenja, iako imaju visoku potrebu za tim.

Postoje različite situacije kada bi dnevni odmor u Beogradu bio od značaja. Neke od njih tiču se tranzita, kada letovi kasne ili kada je transfer zakazan za popodnevne sate, a u Beograd se stiže u jutarnjim.  Kada je posao koji treba da završite u prestonici rascepkan na više termina. Takođe, svako ko ne živi u prestonici, a hteo je da polaže prijemni ispit na nekom od fakulteta Beogradskog Univerziteta, imao je potrebu za dnevnim odmorom u nekom od apartmana.

Bilo da je razlog dolaska u Beograd poseta prijatelju koji nema gde da vas smesti, ili neki lekarski pregled ili intervencija nakon koje je neophodan odmor ili, sa druge strane, venčanje rođaka u avgustu mesecu kada vam je relaksacija i tuš pre početka ceremonije neophodan – dnevni odmor je sasvim opravdan. Kao što vidimo razlozi su raznovrsni. A najmanje što vam tada treba jeste da vas recepcionar u hotelu gleda sa podsmehom.

Poseta Beogradu kao izlet sa porodicom, a naročto malom decom, je nezamisliva bez dnevnog boravka. Bilo da dolazite u posetu Zoo vrtu na Kalemegdanu i legendarnog Luna parka ili kumici na 1. rođendan, odmor u stanu u kom će vaše dete odspavati i mesto gde ćete moći da ga na miru nahranite je apsolutno neophodno.

dnevni odmor u beogradu

Ukoliko tražite dnevni odmor ili boravak, na raspolaganju su vam brojni Belano apartmani koji pružaju sve što i klasičan hotelski smeštaj, po daleko pristupacnijim cenama. Veliki izbor i dobra ponuda apartmana na Novom Beogradu ili centru grada, ali i na drugim lokacijama, biće dovoljna da se odlučite na posetu ovog predivnog grada.

Nekoliko predloga kako da dan koji provedete u Beogradu bude nezaboravan:

  1. Poseta Adi Ciganliji

Naročito tokom prolećnih i letnjih meseci, Ada Ciganlija postaje nezaobilazno mesto za sve one koji žele da se odmore od gradske gužve, pored vode, uz hladno piće na suncu ili u hladu. Ada Ciganlija raspolaže i mnogobrojnim terenima za sport, kao što su teren za golf, ragbi, košarku i fudbal. Za ljubitelje pecanja dobro poznata Ada Safari nudi pravu oazu mira u sred grada. Gradski parking servis promoviše zdrav način života te uz jednu dnevnu parking kartu možete rentirati dve bicikle na ceo dan. Mogućnosti na Adi je puno, a ostalo zavisi od vaših preferencija.

  1. Kalemegdan kao simbol Beograda

To je najveći beogradski park, a istovremeno i najznačajniji kompleks u kome dominira Beogradska tvrđava pored ušća Save u Dunav. Ovaj kulturno-istorijski kompleks zanimljiv je gotovo svima. U blizini se nalazi beogradski Zoološki vrt za najmlađe, ali i Vojni muzej za one sa nešto ozbiljnijim interesovanjima. Knez Mihailova se nalazi tik uz tvrđavu, te je poseta novootvorenom šoping centru Rajićeva nezaobilazna.

kalemegdan

  1. Dan na keju

Beograd je jedna od četiri prestonice kroz koje protiče reka Dunav, a jedna od dve kroz koje protiče reka Sava. Kej kod hotela Jugoslavije, zemunski i dorćolski kej obiluju načičkanim splavovima i kafićima koji su kao izmišljeni za uživanje kako preko dana, tako i noću. Tokom letnjih meseci turisti mogu upoznati Beograd i sa rečne strane u okviru dvočasne vožnje brodom.

  1. Beograd kao centar sportskih aktivnosti

Tokom boravka u prestonici možete uživati u jahanju konja na beogradskom Hipodromu, uživati sa društvom u mnogobrojnim streljanama, kuglanama, stonoteniskim ili bilijar klubovima širom Beograda. Za ljubitelje adrenalinskog šoka bandži džamping na Adi ili vožnja karting stazom, u kombinaciji sa lepim i sunčanim danom, neće vas ostaviti ravnodušnim.

Ukoliko planirate posetu prestonici i neophodan vam je dnevni odmor ili vam sa druge strane treba iznajmljen stan na duži vremenski period, na raspolaganju su vam Belano apartmani koji uz prijatan i udoban enterijer plene domaćinskom atmosferom.