NOVITETI U OPERATIVNOM SISTEMU

Najnoviji Windows 10 apdejt počeo je da stiže na kompjutere širom sveta. Kao i prethodne nadogradnje, i ova je prepuna malih noviteta koji unapređuju korišćenje Majkrosoftovog operativnog sistema.

 

Pogledajte šta vas sve zanimljivo čeka nakon novog Windows apdejta!

windows 10 apdejt

Diktiranje

Windows je oduvek imao brojne alate za diktiranje, ali sada im imate brz pristup zahvaljuji ugrađenoj Windows 10 verziji.

Alat za diktiranje lansirate pritiskom na windows dugme na tastaturi i slovo H, i potom možete da diktirate u bilo kojoj aplikaciji.

Microsoft Edge mutiranje taba

Možete da istog trenutka ugasite zvuk na glasnim sajtovima i tako poštedite svoje uši dosadnih reklama ili reportaža koje ne želite da gledate.

Popravite zamućene aplikacije

Skaliranje desktop aplikacija oduvek je bio problem na Windowsu. Ali zahvaljujući najnovijem apdejtu, one postaju stvar prošlosti.

Windows 10 će sada automatski detektovati da li su aplikacije zamućene zbog podešavanja monitora, i automatski će pokušati da ih prilagodi.

Posebno podešavanje zvuka za svaku aplikaciju

Nova apdejt za Windows 10 donosi brojna unapređenja kada je zvuk upitanju, pa tako sada možete da ga prilagođavate za svaku aplikaciju posebno.

Pa tako, Spotify može da bude namešten na najglasnije sa vaših zvučnika, dok zvuk iz brauzera može da se čuje samo na slušalicama.

Ovo je posebno korisno ako koristite mikrofon u nekoliko aplikacija.

Brzo Bluetooth uparivanje

Windows sada brzo izbacuje notifikaciju za povezivanje sa Bluetooth perifernim uređajem.

Doduše, za sada je podržan samo Surface Precision miš, ali verovatno će se uskoro spisak Bluetooth uređaja proširiti.

Deljenje sadržaja

Windows 10 sada dozvoljava da delite fotografije, sajtove ili dokumente sa drugim Windows 10 mašinama u blizini.

Ovo verovatno nije funkcija koju ćete redovno koristiti, ali funkcioniše preko Bluetooth veze i veoma je slična Appleovoj AirDrop opciji.