Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

7 razloga zašto ste baš vi „magnet za komarce“!

STALNA META DOSADNIH KRVOPIJA

Kada dođu paklene vrućine, koliko ste samo puta pomislili zbog čega komarci ujedaju baš vas! Šta je to što vas čini privlačnim za ove dosadne krvopije i zbog čega ste baš vi magnet za komarce pored brojnih drugih ljudi sa kojima ste u društvu. Evo odgovora!

 

Sedite u društvu na popodnevnom roštilju ili večernjem izlasku i od svih okupljenih komarci bodu samo vas. Dok drugi uživaju u razgovoru koji teče, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce.

magnet za komarce

Odgovore na ova pitanja saznajte u narednom tekstu, gde će se konačno razjasniti zbog čega je to tako.

1. Krvna grupa

Osobe nulte krvne grupe više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2. Trudnoća i višak kilograma

Bazalni metabolizam označava koliko vaše telo troši kalorija u stanju mirovanja. Ono što presudno utiče na privlačenje komaraca je količina ugljen-dioksida koje telo izdiše dok sagoreva kalorije. Budući da dosadne napasnike privlači ovaj gas, oni koji ga više izdišu u većoj su „opasnosti“. Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam, pa u skladu sa tim su i češća meta.

3. Boja odeće

Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce mnogo više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u odeći svetlije, odnosno bele boje ili nežnijih nijansi. Dakle, u tople dane kada komarci intenzivno napadaju, oblačite se u što svetlije komade garderobe.

4. Alkohol

Komarci obožavaju miris alkohola u toplim letnjim danima i večerima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda i zato što brže dišu, ali i zato što često imaju topliju kožu.

5. Kretanje

Što se više krećete ili gestikulirate, to ste zujavim krvopijama zanimljiviji, jer se tako ističete od okoline i lakše vas primete u relativno mirnoj sredini kroz koju lete.

6. Znojenje

Neki od nas teže podnose vrele letnje dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

7. Mirisi

Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto važi i za razne druge proizvode poput mleka ili ulja za telo.

Izvor: Zadovoljna.hr

Ostavite komentar

Ostavite komentar