STALNA META DOSADNIH KRVOPIJA

Kada dođu paklene vrućine, koliko ste samo puta pomislili zbog čega komarci ujedaju baš vas! Šta je to što vas čini privlačnim za ove dosadne krvopije i zbog čega ste baš vi magnet za komarce pored brojnih drugih ljudi sa kojima ste u društvu. Evo odgovora!

 

Sedite u društvu na popodnevnom roštilju ili večernjem izlasku i od svih okupljenih komarci bodu samo vas. Dok drugi uživaju u razgovoru koji teče, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce.

magnet za komarce

Odgovore na ova pitanja saznajte u narednom tekstu, gde će se konačno razjasniti zbog čega je to tako.

1. Krvna grupa

Osobe nulte krvne grupe više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2. Trudnoća i višak kilograma

Bazalni metabolizam označava koliko vaše telo troši kalorija u stanju mirovanja. Ono što presudno utiče na privlačenje komaraca je količina ugljen-dioksida koje telo izdiše dok sagoreva kalorije. Budući da dosadne napasnike privlači ovaj gas, oni koji ga više izdišu u većoj su „opasnosti“. Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam, pa u skladu sa tim su i češća meta.

3. Boja odeće

Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce mnogo više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u odeći svetlije, odnosno bele boje ili nežnijih nijansi. Dakle, u tople dane kada komarci intenzivno napadaju, oblačite se u što svetlije komade garderobe.

4. Alkohol

Komarci obožavaju miris alkohola u toplim letnjim danima i večerima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda i zato što brže dišu, ali i zato što često imaju topliju kožu.

5. Kretanje

Što se više krećete ili gestikulirate, to ste zujavim krvopijama zanimljiviji, jer se tako ističete od okoline i lakše vas primete u relativno mirnoj sredini kroz koju lete.

6. Znojenje

Neki od nas teže podnose vrele letnje dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

7. Mirisi

Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto važi i za razne druge proizvode poput mleka ili ulja za telo.

Izvor: Zadovoljna.hr